M.Fatih ERDOĞAN
YGS SINAVI
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin ilk ayağına “Yükseköğretime Geçiş Sınavı,” yani YGS, ikincisine ise “Lisan Yerleştirme Sınavı” yani LYS diyoruz. YGS 15 Mart 2015 Pazar günü, LYS ise 13–14–20–21 Haziran 2015 günleri yapılacak.
ÖSYM tarafından YGS ve sınavsız geçiş için 2 milyon 126 bin 681 adayın başvuruda bulunduğu açıklandı. Başvuruda bulunan adayların 908 bin 65'ini lise son sınıf, 407 bin 825'ini ise geçen yıl liseden mezun olan öğrenciler, 810 bin 791’i ise daha önceki yıllarda liseyi bitiren öğrencilerin olduğu belirtiliyor.
YGS için yukarıda; “üniversiteye giriş sınavının ilk ayağı” dedik. Yani iki ayağından birisi demek istedik. Her iki sınavdan alınan puanlar da çok önemli. YGS de öğrencilere Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Testleri dağıtılacak testlerin her birisinde 40’ar soru bulunacak. Toplam soru sayısı 160 olacak. Her soru için 1 dakika olmak üzere toplamda 160 dakika süre verilecek.
Ön lisans düzeyinde bir fakülte okumak isteyen öğrenciler YGS den en az 140, Lisans düzeyinde bir fakülte okumak isteyen öğrenciler ise en az 180 Puan almak zorundalar. Ayrıca YGS ve LYS sonunda elde edilen yerleştirme puanının % 40’ı YGS den, %60’ı ise LYS den oluşacak. Bu nedenlerle YGS çok önemli diyebiliriz.
15 Mart 2015 Pazar günü yapılacak olan sınava giren tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. “Şansları ve yolları açık olsun, her şey gönüllerince olsun” diye dualar ediyorum.
Sevgili anne ve babalara birkaç hatırlatmada bulunsam bana kızmazlar inşallah. Sınava son birkaç gün kaldı. Anne, baba ve ailenin büyükleri olarak ders yüzünden çocuklarınızla asla tartışmamalısınız. Mümkünse bu günlerde sınavın ismini dahi ağzınıza almamalısınız. Yapabiliyorsanız Cuma gününden itibaren ders çalışmayı bırakmalarını bunun yerine gündüzleri uzun yürüyüşler ve basit sportif faaliyetlerle yorulmalarını ve gece erken uyumalarını sağlamalısınız. Hiç bir şey yapamıyorsanız dualarınızı çoğaltınız.
MHP ADAYLARI GÖZ DOLDURUYOR
07 Haziran 2015 Milletvekilliği Seçimi için AK Partiden adaylık müracaat süresi sona erdi. Milletvekilliği için 80 küsur aday adayının müracaat ettiğini biliyoruz. İçlerinde kamuoyunun yakından tanıdığı çok değerli siyasiler, bürokratlar ve iş adamları var. Şansları bol, yolları açık olsun.
Milliyetçi Hareket Partisinde aday adaylık müracaatları devam ediyor. Resmi başvurular 12 Mart günü başlayacak, 18 Mart günü sona erecek. Resmi müracaatların başlamamış olmasına rağmen aday adaylığını açıklayanların sayısı şimdiden 15’i aştı bile. MHP Kulislerinde söylenenler ise bu sayının 30’u geçeceği şeklinde.
Gerek AK Partili gerekse MHP’li seçmenler açıklanacak olan listelerin yerli adaylardan oluşmasını istiyorlar. Listelerin ilk sıralarına tepeden inme, Kahramanmaraş halkının hiç tanımadığı adayların konulmasını asla istemiyorlar. Gördüğüm kadarıyla bu irade çok güçlü. Bu irade seçimi çantada keklik gören, listeye kimi koysak bu seçimi alırız diyen siyasi partilerin başına iş açabilir. MHP de çok ciddi adaylar var. Yaklaşık 25 yıldan beri Kahramanmaraş’ta yaşamın tam göbeğinde yer alan, tüm vatandaşlar tarafından çok sevilen ve sayılan Uzman Dr. Faruk ATLI Bey aday adayı. Birçok MHP’linin olduğu gibi Faruk ATLI’nın siyasetteki ustası da Vakıflardan Sorumlu eski Devlet Bakanımız Sayın Ali DOĞAN Beyefendidir.
Dr. Faruk ATLI; “Kahramanmaraş’a karşı beslediği aşkı ve sevdasıyla, bitmez tükenmez enerjisiyle, iş bitirme, problem çözme azmi ve becerisiyle, şu partili, bu partili demeden tüm Kahramanmaraşlıları kucaklamasıyla Kahramanmaraş’ın siyasetinde yeni bir Ali DOĞAN olmaya namzet bir siyasetçidir. MHP Kahramanmaraş’ta inanılmaz bir patlama yapabilir. Yeter ki vatandaşın istediği adaylardan oluşan bir liste çıksın karşılarına…
Bir sonraki yazımızda MHP’nin bir birinden değerli diğer aday adaylarını sizlere tanıtmaya çalışacağım. Kendilerini tanıdıkça çok seveceğinizden ve kendilerini oylarınızla destekleyeceğinizden eminim…
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.