36 Güreş Festivali Yapılırdı!

Fuar, Dereköy, Bertiz, Tekir, Ilıca, Afşin ,Göksun, Elbistan, Andırın, Çağlayancerit, Pazarcık, Kahramanmaraş Merkez olmak üzere köy düğünleri güreşleri dahil 36 ayrı güreş festivali yapıldığını bilirim..

Karakucak Güreşlerini İhsan Sarıfakıoğlu, Yakup Aktaş, Yaşar Hopur Güreş İhtisas Kulüp Başkanlığında tanımış olduk..

Gürcistan, Azerbaycan, Dağıstan başta olmak üzere bir çok yerde Güreş’imizi takip edip haber yazan , Uluslararası alanda koşturan bir gazeteci olarak dün ilk defa Hartlap Bekir Büke Kısa Şalvar Güreşleri Türkiye Şampiyonasını izledik..

1980 yılı Batıpark da Güreş var !

Mikrofon da bir ses :

Türk güreşi gitti gelmez diyorlar

Yeni şampiyonlar neredesiniz?

Bizden öğrenenler bizi yeniyor

Yeni şampiyonlar neredesiniz ?

Ünlü Şairimiz : Hayati Vasfi Taşyürek ağabeyimiz şiirini okuyor.. o günler ne güzel günlerdi..

Güreş işi bir sevda işi: Güreş yiğitliğin mertliğin Er Meydanı, Güreş hiçbir spor benzemez..!

Bugün Hartlap da o günleri gördüm: Heyecanı gördüm , aşkı gördüm. Güreşin tadı yahni de yerini bulmuştu.

Lafı uzatmaya gerek yok: Onikişubat Belediye Başkanımız Hanifi Toptaş , bölge insanından hayır sahiplerin de devreye sokarak : Mescidi, lavaboları, soyunma ve giyinme odaları olan, çay , kahve içilecek mekanı olan , halkın oturup güreş huzur içinde izleyeceği güreş sahasının temelini üç beş günde atarsa seneye yetişir..

Hayatı Vasfi Taşyürek söylediği : Yeni Şampiyonlar da bu sahalardan dünya minderlerine çıkarak bayrağımızı dalgalandırır..

Proje geniş düşünülmeli , bugün değil ama önümüzdeki dönemde yanına bir güreş Eğitim Merkezi de olacak şekilde arsa seçimi yapılmalıdır..

Hartlap da geniş düz arazi yok, ama dozerlerimiz boş yatıp paslanmasın dağları devirmek kolay, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Rize – Artvin hava limanı yapmak için denizi doldurdu.. Biz bir güreş sahası mı yapamayacağı ?

Bugün gördüğümüz birliğin devamı olarak: Valilik, Belediyemiz, Büyükşehir ilçe Belediyemiz, şehrimizin sanayicisi tüccarı el ele vererek bu işi pekala yapa biliriz !

İyi günler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi