Fatmagül Abacı

Fatmagül Abacı

Futbol Sevincimiz

Ekonomi ve yaşam koşulları insanımızı zorlarken, yaşadığımız Çekya zaferi ardından Melih’in attığı iki gol ile Avusturya zaferi ülkeyi sevince boğdu. Mutluluğa ihtiyacımız olduğu şu günlerde mutluğumuz kat be kat attı. Varolsun bizim çocuklar, ayaklarına taş, gözlerine yaş değmesin ve zafer hep onların olsun, biz de arkalarındayız.

Sosyal medyada soyunma odalarını gösterdi, çocuklar her bölgeden halk oyununa kayıtsız kalmadı. Söylenen her türkü ve oyun havasına uyumla bilmese de iştirak etti. Ve kalecimiz için söylenen “ahtapot musun, örümcek mi Mert ? “ spiker yorumu dilimize plesenk oldu. Harika bir maçtı. Daha ilk dakikada gelen gol bizi bile şaşırttı. Ne olduğumuzu anlamadık ama sevincimiz tavan yaptı. Bu da umudumuzu üç veya dört gol atarız gibi bir hevese sürükledi. Evdeki bizim çocuklar ilk golü görünce “yav gol, vallahi gol !” diyorlardı üst katta. Sevinmek için erkendi. Maç doksan dakika ve top yuvarlaktı, sürpriz olur mu olmaz mı beklemek gerekirdi.

Skor sabitlendi ve bizim çocuklar iki golle Avusturya’yı iki bir yendi. Durulur mu? Gecenin on ikisinde Tarkan’ın milli takım şarkısını son ses hoperlörden sokağa verdik. Al bayraklı tişörtler giyildi. Evde bayram havası esti. Sokakta havai fişekler, korna sesleri gırla gidiyordu.Yürüyenler ve bağırarak sevincini dillendiren binlerce insan.

***

Bugün ise Melih’in sevincini bozkurt işareti yaparak kutlamış olması gündemde. Hatta UEFA soruşturma başlatmış.İki bin on dokuz yılında Avusturya da siyasi işaret ve şarkılar yasaklanmış.Bizim çocuk “tribünlerde gördüm, herkes yapıyordu, o coşkuyla ben de bir işaret yapma coşkusuna kapıldım ve yaptım.”

İçimizden de bazıları neden yaptı, üstelik madımak olayının yıl dönümünde. Çocuk futbol oynuyor ve o coşkuyu yaşayan bilir. Oturarak bu coşkuyu anlayamazsınız. Faşist deniyor. Faşist baskıcı olur. Bunu faşist dedikleri insanlarda kabul etmiyor.Demek ki bu faşizm tü kaka,çünkü kimse üzerine alınmıyor.

Bazı kesim neden aslan sembolü kullanmadılar, aslanlar diyor. İyi de aslan hangi ülkenin sembolü biliyor musunuz ? İngiltere’nin.

Türklüğün sembolü kurttur.sadık, tek eşli,gerektiğinde erkek kurdun boynunu kavga esnasında dişi kurdun başı korur.Ve hiçbir zaman sirkte bir kurta rastlayamazsınız.Bu kurt işareti ülkemiz sınırlarında siyasi bir partinin işareti ve aynı zamanda rock müzik işaretidir. Bu işaret Azerbaycan’dan alıp, kendi partisine işaret olarak seçen Alparslan Türkeş’tir. O günden bu yana milliyetçi hareket partisi işareti olarak kullanılır.

***

Gelelim esas meseleye çocuk iki golle bizi sevindirmişken nasıl olurda onu bu işaretinden dolayı öteleyebiliriz.Zaferse zafer üstelik bizim.Sahiplenebilmeliyiz.İyi günde kötü günde milletçe birlikteyiz.Kol kırılır yen içinde kalır,üzülenler için söylüyorum. Türk olup bu işaret sevende var, sevmeyen de, size kalmış. Sonuca bakalım galibiz. Bunu yaşatan o , bizden biri, ayaklarına sağlık.Varolsun. Yasaklar tatlıdır misali, Avusturya da büyümüş Melih için bir gaflet değil, yasağa karşı gelmek gibidir. Baskıcı ve yasaklayıcı toplumlarda yasaklanan şey gün olur olmadık yerde karşınıza çıkabilir.Bu da çok normaldir. Çünkü insanda bir üst beyin var günlük kulladığı, bir de alt beyin var, biriktirdiği. Birikenlerin yaşadığı anla ilgili ortaya çıkma huyu vardır. Sonuç düşünülmez alt beyinde tecrübe edindiğini birden ortaya atabilir, hepsi bundan ibaret. Olayı detaylandıran bizim insanımız olmasında, bakalım Avusturya’nın eline ne geçecek. Hollanda maçında çocuğumuzu men etmemeleri için elimizden geleni yapabilmeliyiz.

***

Maçta muhteşem bir coşku vardı.Bu coşkuyu sağlayan Türk tarftarlar bizi gururlandırdı.Sahanın neredeyse tamamını kaplamışlar ve coşku ve sevinçleri birdi.Bayrak güzel ,insanımız güzeldi.Futbolcular bile şaşırmışlardı.”Abi ne yana baksam bizimkiler, coşkuları harikaydı !” bu seyirciye de bu skor yakışırdı.

Sağ olun çocuklar önümüzdeki maçlara bakalım, UEFA ne derse desin aldırmayın. Kimseyi memnun edemezsiniz başarınızla , ama biz Türk milleti olarak arkanızdayız, coşkuyla. Gün doğmadan neler doğar, güzel çocuklar. “Bilemezsiniz hayatımız altüst oldu diye vehime kapılmayın. bİlemezsiniz belki altı, üstünden daha hayırlıdır.”(Mevlana)

Holla maçında milli takımımıza başarılar diliyorum.Daha iyi skorlarda inşallah,buluşalım.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatmagül Abacı Arşivi