İşgalci İsrail ve Kukla İran

İsrail’in şımarıklığı, teröristliği ve işgalciliği hızla devam ediyor. Dünyanın başına bela olan bu gayri devlet kural dinlemiyor. Arkasına Amerika ve Avrupa’yı alarak zulmü devam etmektedir.

Kendi ırkından başka milletleri goy (hayvan) olarak görmektedir. Kendilerinin bu üstünlüğünü de para veya ekonomi oyunlarıyla sürdürmektedirler. Siyonizm adıyla Yahudiliği kullananbu zümre dünyayı yönetmeye ve Tanrılık yapmaya çalışıyor.

Siyonizm ve Evanjelizm; Yahudilik veHırıstıyanlarla uyuşanuyduruk kıyamet senaryolarını gerçekleştirmek için aslında birbirlerini kullanıyorlar.

Bir çok Devletlerin başına Yahudiler getirilmekte, alternatifleri ortadan kaldırılmakta ya da Yahudi dostları getirilmektedir. Öncelikle Amerika’daki başkanlara suikast yapılarak değiştirilmesi ve bunu daha sonra diğer devletlere de uygulamaları alışık oldu. Merkez bankalarıyla ülkerin ekonomisini esir almışlardır.

Gazze işgali 300 gün olmak üzere ve bilinen 40 binin üzerinde masum insanlar katledildi. Baş terörist yaratık Netenyahu, açıkça dünyayı tehdit etmekte, 3. Dünya savaşının başlaması için elinden geleni yapmaktadır.

İsmail Haniye suikastı sonrası WhatsaApp kurucusu olan yahudi milyarder Yan BorysovychKoum’unparmağı olduğu belirtildi. Koum’un, İsrail’in talimatıyla şirket üzerinden whatsaApp a bir mesajla casus yazılım yüklettiği ifade edilmiştir. Bu demektir ki; whatsaApp kullanıcıları güvende değil.

Bilindiği üzere İsrail önce HAMAS lideri İsmail Haniye’yi Tahran’da, Hizbullah’ın askeri liderlerinden Fuad Şükür’ü de Beyrut’ta şehid etti.

Diğer taraftan Lübnan Hizbullah lideri Nasrallah’a “Tahran’a gelme seni koruyamayız” diyen İran yönetiminin Nasrallah’tan daha korumasız olan Haniye’yi Tahran’a davet etmeleri şüphe uyandırmaktadır.İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopterinin düşürülmesi, Kasım Süleyman’ınöldürülmesiyle İran şaibe altında kalmıştır. İran kağıttan bir devlet konumunda kalmıştır. Zaten İran,İslam dünyası ile tarihten beri ters düşmüştür. Hem Şia Hizbullah ile Sünni Müslümanlara hep zarar vermişlerdir. İran gerçekten İsrail’le düşman mı yoksa işbirliği içerisinde mi?

İsmail Haniye’ye suikastın İran devlet haber ajansı IRNA’nın iddiasına göre üzerinde durulan ihtimallerden biri “havadan güdümlü bir mermi” kullanılmış olmasıdır.

Başka iddialardan biri ise savaş muhabiri ve askeri analist Elijah J. Magnier’den geldi. Magnier, İsrail’in, Haniye’nin telefonuna WhatsApp mesajı aracılığıyla bir casus yazılım yerleştirdiğini ve bu sayede konumunun belirlendiğini iddia etti. Magnier, Haniye’nin suikasttan kısa süre önce oğluyla telefon görüşmesi yaptığı ve Hamas liderinin kesin konumunun bu görüşme esnasında saptandığını belirtti.

Diğer iddia; Amerikan NYT gazetesi ise haberinde Haniye’nin ölümüne neden olan bombanın iki ay öncesinde binaya sokulduğunu iddia etti. Haniye daha önceki İran ziyaretlerinde aynı lokasyonda kalmıştı. Bu bilgi dahilinde Haniye’nin ziyaretinden çok önce binaya sokulan bomba, Hamas liderinin odasına geldiğinin teyit edilmesinin ardından uzaktan patlatıldı. Kaynaklar, bombanın nasıl uzun süre boyunca saklandığının henüz belirsiz olduğunu söylerken, olayın İran adına büyük bir güvenlik zaafiyeti olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Filistin Davasına olan desteğimizi göstermek amacıyla, Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye’nin şehadeti sebebiyle yarın (bugün) 1 günlük milli yas ilan edilmiştir” açıklamasında bulundu.

İRAN’ın başkenti Tahran’da suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için bu kentte cenaze töreni düzenlendi.

İSRAİL, Hizbullah ve Hamas’ın üst düzey isimlerine peş peşe düzenlediği suikastların ardından alarm durumuna geçti. İsrailli yetkililer, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah’ın üst düzey komutanı Fuad Şükür ve İran’ın başkenti Tahran’da Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin öldürülmesinin ardından güçlü bir karşılık beklendiğini açıkladı. Tabi İran yine şaşırtabilir, intikamını erteleyebilir!Sözde İran’ın saldırısı beklenmekte olupİsrail’in ne zaman duracağını da kimse bilmemektedir.

İsmail Haniye ile El Cezire TV kanalında yapılan bir röportajda ; kendisinin ve ailesinin Türk olduğunu, 1516 yılında Filistin’e Hac yollarının korunması ve emniyeti için Yavuz Sultan Selim tarafından getirildiklerini, Bozok (Yozgat) yöresinden soylu bir Türk olduklarını belirtmişti. Merhuma Allah’tan rahmet diler ve tüm Müslümanlara baş sağlığı dilerim. Başta İsmail Haniye ve tüm şehitlerin kanının yerde kalmayacağını, er ya da geç İslam aleminin uyanacağını ve birleşeceği günlerin geleceğini müjdelerim

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi