Keçi İle Kurban Sohbeti

Elimde değil, hayvanı, insanı, kurtları kuşları, ağaçları, dağları , doğayı çok severim güzeli görünce dayanamam ağlarım.. bende böyleyim..
Sosyal Medya da Eşref Şekerli ağabeyin oğlu Yavuz Selim ile Kurban Sohbeti , onları dinleyen keçi ! Mazlum bakışı !.. Sanki Aslı – Kerem gibi bir birine bakıyorlar Eşref Şekerli kardeşim ile görüştüm, oğluna niye kurban kestiğini anlatmış keçi ile helalleşmişler !..
O bakışlarla ben olsam asla onu kurban kesemezdim öyle tatlı bakışı var ki ! Allah’ın emri Vacip ibadet Kurban Kesmek zorundayız ! Onun için ben Kurbanı ya aldığım yerde bırakırım kesilirken görüm ya da vekalet vererek kestirim , aramızda bir duygusal bakış olursa dayanamam:
Eşref Şekerli ağabey Oğlu Yavuz Selim’e ve Keçiye anlatıyor !.

0d244122-6294-4a65-8308-b9e62736c11e.jpg

Kurban Bayramı nedir ?
Kurban Kesmek Vacip bir ibadet ama niye Kurban Kesiyoruz ?
İbrahim Aleyhisselâm, seksen altı yaşında bulunduğu sırada , İsmail Aleyhisselâm, Hz. Hâcer'den doğdu. Yüce Allah; İbrahim Aleyhisselâm'a, Hz. Hacer'le İsmail Aleyhisselâm'ı, Belde-i Haram'a götürmesini vahy etti.
İbrahim Aleyhisselâm; Hz.Hâcerle İsmail Aleyhisselâmı görmek istediği zaman, sabahleyin, Şam'dan, Burak'a biner, gün ortasında Mekke'ye gelir. O gün, Mekke'den kalkar, geceyi, Şam'daki ailesi yanında geçirirdi.
İsmail Aleyhisselâm, yedi yaşına bastığı sıralarda, İbrahim Aleyhisselâm, Şam'daki evinde uyurken, rü'yasında, oğlu İsmail Aleyhisselâmı, kurban ettiğini görmüştü. Hemen Burak'a binip Mekke'ye geldi. Onu, annesinin yanında buldu. İsmail Aleyhisselâma:
"Oğulcuğum! Bir ip ve büyük bir bıçak al. Sonra, şu vadiye gidelim " dedi. Rabb'inin, kendisine emrettiği şeyden hiç bahsetmedi.
Baba-Oğul Şı'b Vadisine doğru yöneldikleri zaman, şeytan, bir adam suretine girip, Allah'ın emrini yerine getirmekten vaz geçirmek için, İbrahim Aleyhisselâmın yolunu kesti:
"Ey ihtiyar! Nereye gidiyor ve ne yapmak istiyorsun?" diye sordu.
İbrahim Aleyhisselâm:
"Şu vadiye gidip oradaki bir işimi görmek istiyorum!" dedi.
Şeytan:
"Sen, her halde, İsmail'i boğazlamak istiyorsun!?" dedi.
İbrahim Aleyhisselâm:
"Sen, hiç bir babanın, çocuğunu boğazladığını gördün mü?" diye sordu.
Şeytan:
"Evet, O baba sensin!" dedi.
İbrahim Aleyhisselâm:
"Ben, çocuğumu, ne için boğazlayacak mışım?" diye sordu.
Şeytan:
"Sen, bunu, Allâh'ın, sana emrettiğini sanıyor ve söylüyorsun!" dedi.
İbrahim Aleyhisselâm:
"Eğer, Allah, bunu, yapmamı, bana emretti ise, Allah'a boyun eğip onun emrini yerine getirmeyi, uygun bulurum!" dedi.
Şeytan:
"Vallahi, sanıyorum ki: Şeytan, rü'yanda, sana gelip şu oğlunu, boğazlamanı, emretmiştir. Sen, onu boğazlamağa gidiyorsun!" deyince, İbrahim Aleyhisselâm, onun, şeytan olduğunu anladı:
İbrahim Aleyhisselâm: Yerden taş alarak şeytana attı gözünü kör etti ve Hacı şeytan taşlaması buradan kaldı..
İbrahim Aleyhisselâm: Cebrail Aleyhisselamın getirdiği koçu kurban eden İbrahim Aleyhisselâm: böylece Kurban Bayramı ve Kurban Kesme ibadet oldu.
Bundan sonra Keçi ile Helalleşen Eşref Şekerli kardeşim Kurban İbadetini yerine getirdi.
Yazımın sonunda : kardeşliğin artmasına vesîle olması niyâzıyla, bir Fâtiha-i Şerîfe, üç İhlâs… okuyalım kardeşlerim.. Bugün Kurban Bayramı Kardeşlerim..
Hayırlı Bayramlar !..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi