Metin Acıpayam
İzmir Fuarında KSÜ tanıtıma büyük katkı yaptı
88. İzmir Enternasyonel Fuarı’nın onur konuğu Kahramanmaraş oldu. İzmir Enternasyonel Fuarı şehrimizin ulusal ve evrensel tanıtımı adına önemli bir faaliyetti. Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi başta olmak üzere ilçe belediyelerimiz, diğer kurum ve müesseselerimiz birbirleriyle uyumlu, özverili ve sistemli bir programa imza attılar. Emeği geçen tüm kurum ve şahıslara teşekkür ederiz.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin Standı Büyük İlgi Gördü
Şehrimizi ve üniversitemizi her fırsatta tanıtma idealini benimseyen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yetkilileri, 88. İzmir Enternasyonel Fuarında aktif rol aldılar. Şehir bazında Kahramanmaraş ve İstanbul’un, ülke bazında ise Çin ve Hindistan’ın ‘onur konuğu’ olarak yer aldığı İzmir Enternasyonel Fuarı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açılış konuşmalarıyla başlayan fuara çok sayıda ülkeden üst düzey katılım gerçekleşti. Böylesi uluslararası bir organizasyonda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin rüzgârının esmesi, üniversite tanıtımı adına çok önemliydi.
Göreve geldiği günden bugüne tanıtım çalışmalarına önemli bir yer veren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, gerek Sivil Toplum Kuruluşları, gerekse diğer gruplarla oldukça uyumlu çalışan, kurum içi ve kurum dışı iletişimi önemseyen, zamanın gerçekliğinden kopmayarak asrın nabzını yakalama anlayışını benimseyen, öğrencilerin istek ve taleplerini ‘sümen altı’ etmeme anlayışını kabul eden bir çalışma sistematiğine sahiptir. Bu çalışma sistematiğini Rektör Bey, 88. İzmir Enternasyonel Fuarında da göstermiş, kadrosuyla beraber el ele vererek fuara damgasını vurmuştur. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi standında 27 yıllık tecrübeyi gördük, müşahede ettik, bu vesileyle şehrimiz adına üniversite yetkililerimize teşekkürü borç biliyoruz.
88. İzmir Enternasyonel Fuarı intibalarını dinlemek için Niyazi Can Hocamızı telefonla aradığımda şöyle konuştu: “Dünyanın çeşitli ülkelerinden ve ülkemizin faklı şehirlerinden gelen çok sayıda katılımcıyla ve binlerce ziyaretçiyle bir araya gelme imkânı bulduk. Biz üniversite olarak tanıtıma önem veriyoruz. Yıl boyunca yürüttüğümüz tanıtım faaliyetlerinin pozitif yansımalarını kayıt döneminde gözlemledik. Bütün bölüm ve programlarda giriş puanlarında yukarıya doğru bir hareket var. Nitelikli öğretim elemanları ve nitelikli öğrencilerle üniversitemizi eğitim bilim ve teknolojide hak ettiği noktalara taşımanın gayreti içerisindeyiz.”
TEKNOKENT ANLATILDI
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nde Ar-Ge ve teknoloji geliştirme faaliyetlerini ülke ekonomisine kazandıran önder teknokentler arasında olmak vizyonu ve Üniversite-Sanayi işbirliğinde pro-aktif hareket tarzı ile geliştirilebilecek fikir ve projeleri araştıran, ortaya çıkarıp şekillendiren ve destekleyerek ekonomik hayata aktaran bir ekosistem oluşturarak, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamak misyonu etrafında kurulan Teknokent projesinin de fuar alanında tanıtımı yapıldı.
ÖĞRETMEN YETİŞTİRME MODELİ TANITILDI
Prof. Dr. Niyazi Can, sosyal bilimci olmasının yanında ‘Eğitim Bilimleri’ alanında geliştirdiği “Lider öğretmeni yetiştirme ve geliştirme” modeli fuar alanında çeşitli broşürler eşliğinde tanıtıldı. Bu model ile ilgili değerli Hocamız şöyle diyor: “Yeni bir teknolojik çevrenin oluşturulması, araştırma için teknolojik bir alt yapının geliştirilmesi, politik bir hedef olarak alınmalıdır. İnsan gücü kaynaklarının kalite ve eğitim seviyesinin yükseltilmesi için; bilgi aktarıcı eğitim sistemi yerine, düşünme ve araştırmaya dayalı bir eğitim sisteminin kurulması; teşebbüs yeteneğinin geliştirilmesi ve beceri kazanmaya yönelik bir eğitim sisteminin yerleştirilmesi gerekir. Bu amaçla eğitimde yeni standartlar tespit edilmesi, bilgi yönetimi ve liderlik davranışlarını sergilemeye uygun, iletişim ve problem çözme kapasitesi bulunan öğretmenlerin yetiştirilmesi sistemine geçilmesi gerekli görülmektedir.”
ZİRAAT FAKÜLTESİNİN ÜRETTİĞİ MARAŞ TİPİ CEVİZ
88. İzmir Enternasyonel Fuarında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından üretilen Maraş merkezli ceviz üretiminin örnek cevizleri de fuar alanında tanıtılan ürünlerimiz arasındaydı.
BAĞIMSIZLIK KAVRAMININ PROTOTİP ŞAHSİYETİ SÜTÇÜ İMAM’DA UNUTULMADI
Şehrimizin bağımsızlık kavramının prototip karakterinin adı; Sütçü İmam… Üniversitemiz tarafından tabii ki unutulmadı… Sütçü İmam Üniversitesi standında ‘İngilizce’ ve ‘Türkçe’ olmak üzere hayatı yer aldı merhumun… Gerek yerli, gerekse yabancı turistler tarafından büyük alaka gördü Sütçü İmam’ın hayatı…
EDEBİYAT ŞEHRİ KAHRAMANMARAŞ VE SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ
Rektör Niyazi Can Hocamızla yaptığım telefon görüşmesinde bir diğer üzerinde durduğu konu da şu idi, Metin Bey dedi; “Fuar alanında ekibimle beraber 5 gün kaldık, bu süre içerisinde hiçbir an unutmadığım bir gerçek; şehrimizin Edebiyat şehri olduğu gerçeğiydi… Her fırsatta bu gerçeği hatırlattım misafirlere, yazarıyla, şairiyle, edebiyat ve sanat tasavvuruyla şehrimizin bir ‘Kültür Şehri’ olduğunu söyledim…”
REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. ZEKERİYA PAK’TA FUARDAYDI
40’dan fazla ülkenin katıldığı 88. İzmir Enternasyonel Fuarında, Sütçü İmam Üniversitesini temsilen Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak, Dış İlişkiler Sorumlusu Özlem Nalbantbaşı, tanıtım biriminden Ahmet Zabun, tanıtım biriminden uzman Samet Bey ve iki memurla üniversitemiz temsil edilmiştir.
Bu vesileyle;
Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’a,
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak’a,
Dış İlişkiler Birimine,
Tanıtım Birimine,
ayrı ayrı teşekkür ederiz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.