22 yılda Çektiklerimiz!

Bugün 13 Ekim 2024 Pazar Herkese hayırlı günler diliyorum..

Sabah kahvaltısını yaparken, keyifli bir beyin cim lastiği yaptırmak için sizlere bir uzun olacak ama Pazar yazısı yazmak istiyorum..

22 yıldan az önce’ye gideyim : Merhum Başbakan Necmettin Erbakan , havuz sistemi kurarak, bakanlıkların kamu kurumlarının parasını havuzda topladı.. ekonomik çarklar işlemeye başladı.. Memur, işçi emekli hayatında görmediği zammı o dönem aldı , Erbakan hükumetini tepe takla ederken kimsenin sesi çıkmadı.. Erbakan sahip çıkamadık , Menderes ve arkadaşlarına olduğu gibi.. Özel zehirledikleri gibi..

Ak Parti 2002 de kuruldu, o günün gazeteleri ve aydın geçinen kişileri Ak Parti barajı aşamaz diyorlardı.. Genel Başkanı Muhtar bile olamaz diyorlardı.. ama Ak Parti tek başına iktidara geldi..

Millet dedi ki : Bize dayatma yapma batı ve uşakları , ama onlar durmadılar , Ak Partiye kapatma davası, Ak Parti içinden Ali Babacan deva partisi, Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi kurdurdular..

MHP ile Cumhur ittifakı kurunca, MHP içinden İyi Partiyi çıkardılar..

BBP Reis ile beraber olunca : BBP içinden Remzi Çayır ve Milli Yol Partisi çıktı..

Batı diyordu ki : İHA, SİAH, Kaan, Kızılelma, Akıncı, Doğalgaz, Petrol de bulsan biz seni yiyeceğiz diyerek Türkiye deki borazanları ile ihtibar cellatlığına başladılar..

Hedef Ak Parti ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , yıkmak ABD ve İngiltere istediği gibi bir hükumet kurmaktı.. Bunun için İngiliz siyasetini devreye soktular , Sağ görüşlü CHP’li Belediye Başkanları gibi..

Kapatma Davası, Ekonomik Kriz, S 400 , Papaz krizi , FETÖ darbe girişimi ki , çok iddialı konuşuyorlar “ FETÖ yönetimi ele geçireceğini söylüyorlar “ Ak Partiye yapılan ihtibar oyunları ki bugünlere kadar geldi.

ABD ve İngiltere : FETÖ , FETULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ (FETÖ)

FETÖ, 15 Temmuz 2016 tarihinde ülke yönetimini ele geçirmek amacıyla yapılan kanlı darbe girişimini gerçekleştiren terör örgütüdür. Şimdi Türkiye de FETÖ 2 hazır gibi, FETÖ 3 hazırlanıyor ama bunu iktidar da bir şey yapamıyor ben öyle görüyorum..

İngiliz Oyunu Yeni Başlıyor !

Daha önce 31 Mart seçimlerindeki oyunu çok yazdım: Bugün Türkiye de şu yapılmak isteniyor, Cumhuriyetçilerin Partisi : Sol görüşlü, adı Türk Müslüman adı ama kendisi Müslüman olmayan kişilerin partisi.. Rakı 140 TL olunca ekonomi düze çıkacak siz bilirsiniz..

Demirkratların Partisi : Sağ görüşlü, en az Cuma namazına giden, Müslümanların partisi oluşması, yani Türkiye de Nisan 2024 itibarıyla Türkiye'de 139 siyasi parti varken : 140. parti ise 29 Ekim de kuruluyor..

Ak Parti İktidar oldu ama muktedir olamadı, Milli Eğitim Bakanlığını 22 yıldır bir düzene koyamadığını bugün görüyoruz.. Ahlak çöktü, çocuklarda din iman denen bir şey kalmadı.. dinsiz bir nesil yetişiyor..

Niye böyle derseniz : Sanayi de çırak yok, kalfa yok, usta yok, ara eleman yok, ama Üniversite mezunu milyonlarca işsiz genç var , Türkiye 218 Üniversite ile cahil yetiştiren bir toplum haline geldik.. oysa Türkiye 30 Üniversite yeter ! Bizim çalışıp üreten gençilge ihtiyacımız var..

Neyse Konuyu Dağıtmayalım:

Sözün Özeti : Batı diyor ki biz sizi böldük parçaladık yuttuk 140 partinizde olsa ülkede oy alan iki parti olun diyor.., hatta 2,5 parti olun rakamlar 140 gösterse de size 2.5 Parti yeter diyor..

Bir heykel yapan parti, bir de fabrikalar kuran üretim yapan parti.. iki parti Türk halkı bu iki partiye oy versin, bir dönem biri iktidara gelsin , ikinci seçimde ikinci parti, yani mehter takımı gibi iki adım ileri, bir adım geri atarak dünya düzeni içinde yerinizi alın diyor.. ABD deki seçimlerde Kamala Harris , Donald J. Trump yarışıyor, Parti Demokrat Cumhuriyetçi parti başta.. ABD Nisan 2024 de en son veri 34 Parti var ama seçim de ben varım diyen parti: Demokratik Parti , Cumhuriyetçi Parti , Liberteryen Parti , Yeşil Parti görülsede yarışan iki parti : Demokratik Parti ile Cumhuriyetçi Parti..

Benim gördüğüm : Yavuz Aliağaoğlu kuracağı partiye bu düzen içinde ara ayar görevi verildi.. Deva , Gelecek, BBP , Milli Yol Partisi , İyi Parti, MHP den oy alarak bir yere gel derken, Ak Parti küskünlerinden toparla dediler ama: Türkiye de siyaseti dizayin edenler öyle demiyor.. Onlar diyor ki : Türkiye 2.5 Parti yeter Ak Parti ve CHP !

İyi Pazarlar dostlar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi