Ankara da çizileni Kahramanmaraş yapıştırıyoruz!

Mimari proje arsanın konumuna göre çizilir , en azından bir yeri fiziki olarak müellifler tarafından görülür ! Buraya binayı şu şekilde oturtalım denir.

Kahramanmaraş Merkez de TOKİ tarafından yapılan yeni binalar o kadar çarpık yapılanma var ki , her halde yıllarca bu konu konuşulacaktır. Ankara da çizilen hazır projeyi Kahramanmaraş yapıştırıyoruz.

Birincisi : Harcanan demir, beton bakıyorum, sulama yapılmadığı için üzülüyorum milli servet ! Yazık.. bu yeni binalardan en azından bir karot örneği alınmalıdır..

Trabzon caddesi valilik karşısında dükkan 1,5 metre toprağın altında, az aşağı iniyorsun belediye doğru dükkan yoldan 1.5 metre yukarıda..!

Trabzon caddesini aşağı indiriz diye savunanlar, her halde belediye aşağı inerken burada dolgu yapacaklarını söyleyeceklerdir.. ancak savunma böyle olur çünkü..!

Ah Maraş’ım ah ne diyelim !

Yerinde dönüşüm ve ihale ile alınan köy evleri bunlardan daha vahim haberler gelmeye başladı.

Buradan Valimiz Mükkerem Ünlüer, Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet Şahin’e Parayı ödeme yapan Bakanlık yetkililerine sesleniyorum.. yapılan köy evlerinde gelin bir beton numunesi alın bakalım beton kalitesi ne çıkacak ?

Köy konutlarında karot örnekleri alınmalı bir dostumuz özel çalışma yaptı C 8 bile çıkan var !

Kahramanmaraş il genelinde TOKİ veya Yerinde dönüşüm projesi beton kalitesi baştan sonra kontrol edilmesi gerektiğini görüyorum..

İkinci bir konu : Yerinde dönüşüm de , ilgili firmalardan teminat alınmalı, Kahramanmaraş dışından gelen firmalar çok ucuza iş alıyorlar, bizim tespitimiz bu paraya bu binalar yapılmaz, ama su basmanı birkaç katı çıkınca parayı alan ilgiler kaçıp gidecek.. Kahrmanmaraşlı olsa yakalamak kolay , elin adamını nerede bulacaksın, yerinde dönüşüm mağdurları çıkmadan önlem alınmalı..

Kahramanmaraş’ta işini sağlam yapan ekonomik gücü olan güçlü müteahhit firmalarımız var ! Yerinde dönüşüm binanızı verecekseniz bunlara verin, üç kuruş ucuz diye dışarıdan gelenlere verirseniz çok mağduriyetler yaşarsınız..

Bugün Cuma , Cumanız Mübarek olsun

Allah Hepimiz yardım etsin diyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi