Eniştemiz Sahip Çıkalım !

İster beğenin , isterseniz beğenmeyin Eniştemiz yapmış, Maraş’lılar olarak biz eniştemizden gurur duyduk , öyle ya eniştelerimizi severiz, hem de çok severiz sevdiğimiz ise : çocuk patiği, Mercedes bijonu, uçan daire el bombası, gelin kuşağını ikram ederek sevdiğimiz gösteriz.. Mehmet Tahmazoğlu da bunu hak etmiş.. ama güne kadar ikramları göstermediğimizin farkına vardım ..

Hocaların çok az bulunduğu dönemde : Bertiz bölgemizde Yasın Yanlığı , ya da Yasin dağarcı vardı.. Şehirde kırk hocaya yasin okutur bu yanlığa üfletirlerdi.. Hasta olana, ölmek üzere olana Yasin Dağarcığından bir nefes verilerdi.. bunu bir çok kişi bilir.. buna bugün ihtiyacımız var..!

Gaziantep de Aşırtmalı Aba Güreşleri vardı , neyimize gerek bilmem gittik, isyan ile döndüm.. Eniştemi tebrik ederek döndüm.. Mehmet Tahmazoğlu gibi eniştemiz varken sırtımız yere gelmez ! uyanın huuuu..

Gaziantep görünce isyan etmemek elde değil, Kilis yolu üzeri, İbrahimli, Şahin Bey tüm Gaziantep görüp deli olmamak mümkün mü ?

Şahinbey Belediyesinin Şahinbey Belediyesi Geleneksel sporlar Merkezi’nde görünce deli olmamak elde değil..

Kahramanmaraş Güreş Eğitim Merkezini kapatırken, Gaziantep de yapılanları görmeleri için bizim yöneticilere Yasin Dağarcığından bir nefes üflemek gerek.. belki uyanır , dirilirler diye bir umut !..

Yanlık veya Dağarcık bulayım : şu Gaziantep belediye başkanlarına Yasin Okutarak içine üfleteyim sonrada bizim belediye başkanlarına yöneticilere birer nefes verirsem hepsinin gözü açılır diye düşünerek Dağarcık aramaya başladım..!

Mehmet Tahmazoğlu yanıma geldi , tanıştık, Yeşil vadi 4. etep da yaptığı tesislerden dolayı tebrik ettim.. harika bir tesis olmuş.. nede olsa bizim Tekir mahallemizden Elif hanımla evlenen eniştesi yaparsa böyle yapar ..

Bu arada kendisi eşim Elif hanım Tekirli ben Kahramanmaraş’tan evliyim dediğinde yanlık aramadan vaz geçtim.. Çünkü sık sık bu yana geldiğinin haberini aldım.. bir nefes isteriz başkanımızdan !..

Allah ömür verirse biz eniştem ize sahip çıkalım, Gaziantep 29 Mart 2009, 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde halkımızın teveccühü ile Şahinbey Belediye Başkanı seçilmiş olup, Belediye Başkanlığı görevini sürdürmekteyim. Diyor ama bir gün Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı niye olmasın !

1959 yılında Gaziantep ili Şahinbey İlçesinde doğdum. İlkokulu Şehreküstü Ahmet Çelebi İlkokulunda, Orta ve Lise tahsilimi Atatürk Lisesinde tamamladım. 1982 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldum.

Mehmet Tahmazoğlu : Bir süre ticaretle iştikal etmiş parayı biliyor, 1999 yılından itibaren Yeminli Mali Müşavir olarak çalışmış esnafı sanayici biliyor..

20 yıldan bugüne kadar birçok Sivil Toplum örgütünde yönetim kurulu üyeliği ve yöneticilik STK biliyor..

Siyasi 2001 yılında AK Parti'nin kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladı 5 yıl İl Başkan Yardımcılığı, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı yaptım. Ak Parti'den 22 Temmuz 2007 seçimlerinde 8.sıra Milletvekili adayı sonra Şahinbey Belediye Başkanı olarak o günden bugün 4. dönem hizmet ediyor..

Tekirin yiğit kızı Elif Tahmazoğlu ile evli 2 çocuk babası olan eniştemizi biz tanımamışız bu bizim eksikliğimiz eniştemizde sahip çıkmalıyız ondan öğreneceğimiz çok şey var !

Yazıyı uzattım yine özür

İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi