Suç Makinası Toplum Olduk !

Kontrolsüz , televizyonlarda oynayan veya dijital ortamda yayın yapan kanallardaki mafya dizilerini izleyen toplumumuz mafya oldu.. suç makinası oldu. !
Şehirde araç kullanmaya, sokaklara çıkmaya korkar olduk.. Korna çaldın diye kavga edenleri Kahramanmaraş’ta da görmeye başladık.. daha vahimi bayan sürücüye hakaret edenleri gördük..
Ne oldu bize böyle ? Çok değil 20 yıl önce Kahramanmaraş’ta bir bayan araç kullanıyorsa, herkes ona :” Maşallah “ der yol verirdi.. aracı park edemiyorsa herkes birden yardım ederdi..!
Ya bugün: trafik de araç kullananlar suç makinası oldu , kavga etmeye hazır halde yan baktın, korna çaldın, yavaş gidiyorsun veya araç kaldırmadın istop ettirdin diyerek kavga çıkaranları görülüyoruz..
Biz nasıl bu hale geldik ?
Televizyonlarda ki kavgalı mafya dizilerine bakarak hepimiz kabadayı olduk, bu dizilere bakarak gençler sürekli lüks bir hayat beklemeye başladı.. olmayınca da mutsuz oluyoruz..
Su isteyen adamı döverek öldürüyoruz , kadın cinayetleri , iş yerini kurşunlama, kız arkadaşıma baktın diyerek mekan basmalar günlük hayatın bir parçası oldu..
Ülkemizde Ceza Kanunları yetersiz olunca : suç işleyenin suç yanına kar kalıyor.. Adam öldüren, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını görüyoruz..
Çare Nedir ?
Radyo Televizyon Üst Kurulu var : Önce bu televizyonlarda oynayacak diziler veya dijital ortamda oynayacak diziler filmler buradan onay almalı, toplumun ahlak yapısını bozan dizilere , filmlere onay verilmemeli..
Böyle bir hayat yok, çok çeşitli suçlar sebebi ile cezaevi doldu taştı, kesinleşmiş hapis cezası olana : “ Yer boşalıncaya kadar bekle ,” dendiğini görüyoruz, böyle devam eder giderse yakın da yeni cezaevleri yapmamız gerekecek ki yazık !
İnsanlarımızı suç makinası haline getiren bu yayınlara bir dur denmesi gerekiyor , görev hükumette siyasette, muhalefette TBMM bulunan 650 vekile düşüyor.. el ele vererek yasal düzenleme yapılmalıdır..
Bugün Cuma 11 Ekim 2024 Cuma , Cumanız Mübarek olsun, Allah bir birimizi sevmeyi nasip etsin !..
İyi Cumalar Diliyorum

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi