Üzüm Üzüme Bakarak Kararır Sözü !

Biz Muhasebe bilgisini almamış bir millet olduğumuz için iyi ile kötü ayır edemiyoruz , her zaman kötülük galip geliyor..
Ne çabuk unuttuk: 6 Şubat 2023 günü akşamı zengin yatan , sabah bir parça ekmeğe, bir yudum suya muhtaç olarak uyandık !
Atalarımız boşa söylememiş: Üzüm üzüme bakarak kararır !
Üzüm üzüme bakarak kararır atasözünde anlatılmak istenen şudur: İyi özellikler beraberinde daha fazla iyiliği, daha fazla güzellik yapalım, iyiliği yayalım ,Kötü huylar ise daha fazla kötülüğü getirir.
Bugün Dünyada bir ekonomik kriz var evet doğru , önceki günde yazdım bizde faiz çok daha fazla yatırımcının önünü kesiyor bu da doğru ama sürekli ölük bittik yaşayamıyoruz dersek böyle kişilerle konuşursak moralimiz bozulur..
Bu nedenle kişi birlikte vakit geçireceği kişileri çok iyi seçmeli, sadece örnek davranışlar sergileyen kişilerle arkadaş olmalıdır.
Aç değiliz , açık da değiliz, bugün eski müşteri ve satışlar yok, ama bir teker dönüyor , bir lokma ekmek yiyoruz bunu göz önüne alarak şükür etmek gerek..
Sanayici açısından : Ambarları mal dolu satış yok, üretimi durduran var, ekonomik olarak genel sıkıntı var , dünya da olduğu gibi bizde de var ama bir birimize yardımcı olarak bu burhanlı günlerden kurtulmamız gerek..
Bunun için Sanayici ve iş insanlarımızın bir araya gelmesi gerektiğine inanıyorum.. Bugün birlik günü beraber olma günü, ortak akıldan yararlanma günü bir birimize danışman olmalıyız !..
Hanefi Öksüz, ağabeyimiz şehrin önde gelen iş insanlarını toplamalı, bugünlerde hafta da bir , normal zamanda ayda bir Kahramanmaraş için istişare yapmalıdır.
Öldük bittik yerine : Yıkılmadık ayaktayız demeli herkes bir birine yardımcı olmalı bildiğini söylemeli danışmanlık yapmalıdır..
Bugün Kahramanmaraş’ta üretim yapan , işçi çalıştıran , herkes değerlidir.. fikrinden yararlanmak gerek.. 813 çalışan işletme var sahipleri önemli insanlar..
Bir iki örnek olması açısından : Kadir Kurtul, Kemal Karaküçük, Hacı Dinçer, Mahmut Arıkan, Abdullah Çinkay, Mehmet Kanbur, Mustafa Narlı, Mustafa Buluntu, Şahin Balcıoğlu ve genç kuşak sanayicilerimiz Gaffar Akarca, Ertuğurul Tanrıverdi, Hikmet Gümüşer , Nazlı Ceyhan Balduk Kurtul ve daha yüzlercesi ile bir arada oturup istişare yaparak ekonomik burhanlı günlerden çıkış yolu aramak gerekiyor..
Karamsar hava yerine mutlu hava vermek gerekiyor..
6 Şubat da kaçıp gitmeyen , Bu şehirde kalan , mücadele eden, gelen yardımları fabrikasından köylere kadar özel aracı ile götürerek dağıtan, özel uçak kiralayan ve şehirden tahliye yapan Maraş için Mücadele edenleri biz unutmadık !
Son söz: Dünya da ekonomik sıkıntı var, biz biraz daha fazla his ediyoruz ancak , sürekli olumsuz konuşmak yerine , birlikte nasıl ekonomik krizden kurtulmuyoruz konuşmamız gerek..
Böylece : Üzüm üzüme bakarak şirelenir ballanır , pekmez olur, bal olur , benden söylemesi
İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi