Ali AVGIN
Kahramanmaraşın “Birinci Kitap Ve Kültür Fuarı”
Bu yıl birincisi tertiplenecek olan “Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarı” şairler şehri için geç kalınmış bir organizasyon olsa da, öncelikle emeği geçenlere ve özellikle, Büyükşehir belediyemize teşekkür ederek başlamak istiyorum.
ANADOLUNUN EN BÜYÜK KİTAP FUARI
Bilindiği üzere 2012 yılında da büyük tanıtımlarla birinci Şiir festivalimizi gerçekleştirmiştik. Bu defada İnşallah Anadolu’nun en büyük Kitap Fuarı ile Kahramanmaraş adını duyuracak. Kendine yakışan, her yıl daha da gelişecek büyük bir etkinliğe şehrimiz ev sahibi olacaktır.
NURİ PAKDİL, RASİM ÖZDENÖREN VE BAHAETTİN KARAKOÇ ONUR KONUĞU
Kafum Kahramanmaraş Fuar Merkezinde 12- 21 Aralık 2014 tarihleri arasında açılacak olan fuara, ulusal ve yerel 100’ün üzerinde yazar ve 130’u aşkın yayınevi katılacak.
Hemşehrimiz ve medar-ı iftiharımız; Nuri Pakdil, Rasim Özdenören ve Bahaettin Karakoç onur konuğu olarak fuarda yer alacaklar. Ayrıca birbirinden değerli misafirlerimiz fuara katılacaklar. Katılım tarihleri ise şöyledir.
100’ÜN ÜZERİNDE YAZAR VE 130’U AŞKIN YAYINEVİ KATILIYOR
12 Aralık Cuma; Osman Koca, Turan Karataş, Mustafa Aydoğan, Mehmet Ali Bulut, Sadık Yalsızuçanlar, Ahmet Günbay Yıldız, Bahadır Yenişehiroğlu, Cem Gülbent, A. Vehbi Vakkasoğlu, Ali Erkan Kavaklı, Bülent Akyürek, İsmail Mutlu, Salih Koca, Murat Tunalı, Bilal Özbay, Mustafa Özçelik,Ragıp Güzel, Saadettin Kaplan.
13 Aralık Cumartesi; Mustafa Yazgan, İsmail Öz, Hakan Birol.
14 Aralık Pazar; Mine Sota, Ebubekir Subaşı ve Sevda Türküsev.
15 Aralık Pazartesi; Yusuf Dursun, Erdal Demirkıran, İbrahim Ünsal Uçar.
16 Aralık Salı; Bestami Yazgan, Melih Tuğtağ.
17 Aralık Çarşamba; Ahmet Tuncel Altınköprü.
19 Aralık Cuma; İhsan Süreyya Sırma, Fahrettin Gün, Muhammed Safa Karataş, Demirhan Kadıoğlu, İsa Kocakaplan, Rana İslam Değirmenci.
20 Aralık Cumartesi; Oğuz Çetinoğlu, Oğuzhan Cengiz, Emre Döğre, Salih Suruç, Okay Tiryakioğlu, Hatice Kübra Ergin, Mehmet Ergin, İhsan Atasoy, Şıh Mehmet Paksu, Sıtkı Aslanhan, Siraceddin Önlüer, Serdar Üstündağ, Işık Öğütçü, Yunus Arıkan. Ayrıca; Arif Toprak, Seyit Ahmet Uzun, Davut Can, Bilal Sami Gökdemir, Tolga Akpınar, Erkan İşeri, İsmail Mutlu, Vedat Sağlam, Mustafa Ökkeş Evren de fuarda yer alacaklar.
KAHRAMANMARAŞLI ŞAİR VE YAZARLARIMIZDA FUARDA
Ayrıca şehrimizin yetiştirdiği çok değerli şair ve yazarlarımız; İnci Okumuş, Mustafa Önyurt, Mehmet Özkarcı, Ömer Akpınar, İsmail Altınöz, Memduh Atalay, Ali Ataş, Lutfi Alıcı, Yaşar Alpaslan, Cevdet Alperen, Necla Arslan, Ömer Arslan, Ahmet Aslantürk, Ramazan Avcı, Yaşar Beçene, Arif Bilgin, Ali Büyükçapar, Duran Boz, Haki Demir, Necati Demir, Ahmet Süreyya Durna, Murat Doğan, Abidin Doğanay, Abdulhakim Eren, Ahmet Eyicil, Hasan Ejderha, Sıddık Elbistanlı, Arif Eren, Mehmet Fatişoğlu, Mehmet Gemci, Bünyamin Günal, Mehmet Göçer, İsmail Göktürk, Mehmet Gönen, Tahir Gören, Mehmet Gözükara, Yüksel Horasan, Ahmet Doğan İlbey, Vahit Kahveci, Salman Kapanoğlu, Haşim Kalender, Hanifi Kara, Şevki Karabekiroğlu, Eshabil Karademir (Karaozan) M.Nafiz Karakoç, Hamza Karoğlan, Ömer Karayılan, Hacı Abdullah Kazan,Mustafa Könençoğlu, Mustafa Gök, Celalettin Kurt, Bünyamin Küçükkürtül, Mehmet Raşit Küçükkürtül, Selami Mengillioğlu, Mehmet Mortaş, Yasin Mortaş, Ali Kemal Nacaroğlu, Cemal Nar, Mustafa Okumuş, Yalçın Özalp, Sıddık Özer, Hacı Ali Özturan, Ali Özdemir, Oğuz Paköz, Hacı Parlak, Ümit Parsıl, Mustafa Ramazanoğlu, Arif Sarıtürk, Mürvet Sarıyıldız, Mehmet Saygaz, Mehmet Setpolat, Nusret Şan, Abdullah Şanlıdağ, Ökkeş Şendiler, Ayşegül Taşkınerken, Fazıl Tiyekli, Ali Haydar Tuğ, Seher Türker, Hüseyin Burak Us, M. Sıddık Uslu, Nuri Yıldız, Pakize Yıldız, Erol Yorulmaz, Ali Yurtgezen Nihat Yücel ve Yalçın Yücel’de Fuarda yer alacaklardır.
ÜSTAD NECİP FAZIL: “MARAŞ’A EKLEYEBİLECEK BİR ŞEREFİM YOK, FAKAT MARAŞLI OLMAKTAN GELEN BİR ŞEREF TAŞIYORUM”
.Hemşehrimiz medar-ı iftiharımız Üstad Necip Fazıl Kısakürek bu şehir için şöyle demişti:
“ Birçok eser ortaya koydum, birçok şiir kaleme aldım, düzinelerce yazı yazdım ama hiçbiriyle övünemem. Övünecek bir şeyim varsa o da Maraşlı olmamdır. Maraş'a ekleyebilecek hiçbir şerefim yok, fakat Maraşlı olmaktan gelen bir şeref taşıyorum. Bu şerefi içimde rast gele bir duygu değil, sistemli bir gurur halinde besledim.” Diyordu.
RASİM ÖZDENÖREN; “EVET MARAŞLIYIM, BUNUNLA ÖVÜNMEK DE İSTERİM”
Rasim Özdenören’e “Maraşlı mısınız?” diye sorulduğunda “ Evet, Maraşlıyım. İnsanın bir yerden olması ona övünç verirse bununla övünmek de isterim” demişti.
Aynı düşünceleri Nuri Pakdil, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Ahmet Taşgetiren ve hatta aslen Maraşlı olmadığı halde kendini Maraşlı addeden Sezai Karakoç’un cümlelerinde de bu ifadeleri yakalamak mümkün.
Şair Gülten Akın şiirinde “Adamın su gibi akanıdır Maraşlı “ diyor. Bu duygu yansımasının temelinde Maraş’ın ruhunda şiir olması yatar.
ŞAİR VE YAZARLARIMIZI MİSAFİR ETMEKTEN GURUR DUYUYORUZ
Birinci kitap fuarımıza misafir olarak katılan bütün yazar ve yayınevlerimize teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraşlılar olarak kendilerini misafir etmekten gurur duyuyoruz.
Görülüyor ki bu Kahramanmaraş, bu kitap fuarını çoktan hak etmiştir. Geç kalınmışta olsa, İnşallah bu fuar amacına ulaşır, seviyesini korur, gönülleri ateşler, yeni cevherler ,yeni yazarlar ve şairler ortaya çıkartır diye umutlanıyoruz.
Emeği geçenlere teşekkür ediyor, birinci kitap ve kültür fuarımızın şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini, başarılı ve daim olması temenni ediyoruz.
Selam ve sevgilerle.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.