3. Dünya Savaşı

Bakın bugün 3. dünya savaşının içindeyiz..

Tüm dünyada ekonomik kriz var !, ekonomik savaş insanları fena vuruyor.. Bu 3. Dünya Savaşı değil mi ?

Rusya – Ukrayna ile savaş halinde karşısında kim var, ABD ve AB ülkeleri bu bir 3. dünya savaşı değil mi?

Bir Korona Virüs vakası yaşadık : Bu bir 3. dünya savaşı değil mi ?

Bugün Gazze de yaşanan soy kırımı ve bir avuç Müslüman'ın üzerine batının yağdırdığı bomba bu bir 3. dünya savaşı değil mi ?

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün ama mesele bu değil 3. dünya savaşı yeni başlıyor..

82 ülkede ki gazeteci dostlarla sohbet ediyorum:

Ortak sorun: Ekonomik durgunluk.. ekonomik kriz ve bunun da sonunun nereye varacağı belli değil işte bu 3. dünya savaşıdır..

İhtiyaçtan fazla mal üretimi ve satışların olmaması

Enflasyon nedir bilmez iken : Hergün fiyat artışı.. karşılaşan Avrupa ülkeleri 3. dünya savaşının içine girdiler bile..

İşsizlik : bunun için bulunan çare hafta da 3-4 gün çalışma !

3. Dünya savaşının bir somut örneği yapay zeka ve işsiz kalan insanlarımız.. Bugün yapay zeka her işi yapmaya başladı..

Dünya nüfusu çok fazla geliyor, bu nüfusu beslemek yerine , yapay zeka ile robot kullanımı gündemde işte asıl o zaman teknoloji ile insanın savaşı çıkacaktır..

Üçüncü Dünya Savaşı Avrupa'dan mı dünyaya yayılacak yoksa Ortadoğu'da mı patlayacak? Dünyayı yıkıma götürecek fitili Amerika ile Çin mi ateşleyecek yoksa Ukrayna'ya saldıran Rusya mı? , Avrupa ve ABD Ukrayna ya sürekli silah veriyor aslında bir anlamda Rusya gücü zayıflıyor..

3.Dünya Savaşı, varsayımsal olarak gelecekte nükleer silahların geliştirilmesi, test edilmesi ya da kullanılması sonucunda gerçekleşeceği düşünülen bir dünya savaşıdır. Bu deyim veya senaryo, en az 1941 yılından beri kullanılmaktadır. Bazıları bu terimi, Soğuk Savaş ya da Teröre Karşı Savaş gibi sınırlı veya daha küçük çatışmalara atıfta bulunmak için kullansa da, diğerleri böyle bir çatışmanın hem kapsam hem de yıkıcı etki açısından önceki 3. dünya savaşlarını geride bırakacağını varsayıyor..

Söz konusu savaş birçok ülkede askeri ve sivil yetkililer tarafından beklenmekte ve bu doğrultuda savunma planları yapılmaktadır. Bu planlar dahilinde nükleer sığınaklar inşa edilmiştir. Olası senaryolar ise nükleer silah kullanılmayan savaşa veya Dünya'nın imhası ile sonuçlanabilecek nükleer savaşa göre planlanmıştır.

Özellikle popüler kültürde yer alan bu varsayımlar; çeşitli sinema filmi, televizyon dizileri, video oyunları ve kitaplara konu olmuştur.

Bugün dünyada konuşulan 3. Dünya Savaşı Senaryosu da buradan çıkmaktadır.. Biz işimize bakmamız gerek.. daha çok çalışmak üretmek zorundayız..

Durmak yok çok çalışarak üretip dünyaya mal satarken, 7/24 de savaşa hazır olmamız gerek ordumuz, devletimiz, milletimiz savaşta ne yapacak bunun haritasını çıkarmamız gerektiği de bir gerçektir..

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi