Basın eleştiren cahil!

Kendisi akıllı , öyle ya gazeteciler cahil (!..)

Bugün 4 Ağustos 2024 Pazar sizlere uzun bir pazar yazısı yazacağım:

CAHİL: Sevgili okurlarım: “ Ben gazeteci olacağım şu hükumeti duman ederim nerede bugün öyle gazeteci yazmıyorlar ki ! Gazeteciyim diye geziyorlar,” diye söze başlayan cahilleri yazacağım bugün !..

Bir İnsanın cahil olması veya olmaması : Okula gitme gün sayısı az olan kişi olarak değil, toplum normlarına uyabilecek düzeyde eğitilmemiş veya tersi yönde eğitilerek toplumun günlük hayatına tehdit oluşturan kişi olarak kullanılmıştır.

Vatana millete yararlı insan ise : Okuma yazması olmasa bile bilgili insandır..

10 Tane Fakülte okusa bile : Cahil ise insanlığa faydası yoksa cahil insandır..

Örneğin, herkes devlet dairesinde sıraya girerken, sıraya girmeyip kurnazlık yaptığını düşünen, yaya geçidinden geçen yayaya yol vermesi gerektiğini kavrayamayan kişi isterse 4 üniversite bitirmiş olsun cahildir.

İyi ve Bilge İnsan Örneği : 8 Mart 2004 de bir trafik kazası geçirdim. Hastane de yatıyorum : Şehit Aileleri Dernek Başkanı idi o gün sanıyorum, Ayşe Kılçık ablamız, anamız ziyaretime geldi, kolum kırık, ayağım kırık, “ Hanım ile kavga edersen böyle kolunu ayağını kırar sakın haaa bir daha kavga etme ! “ tembihini verdi bizi güldürdü Allah da kendini güldürsün.

20 yıl sonra Ayşe Annemizle Başkonuş yaylasında buluşmak nasip oldu, Maşallah aklı zekası yerinde bilgi dağarcığı 40 üniversite okumamış ama bugünün alimi elini öpüp hayır duasını almamız gereken bir anamız.. Ayşeler bir araya gelince: Yürüyün be gelinler ! “ Gelinin iyisi Ayşe’den Odunun iyisi Meşe’den olur “ sözü yeter !.. yerine oturttu..

Sevgili dostlar : Mustafa Kemal Atatürk , ”Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir. Çünkü Türk milleti millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir. “ Türkiye’de Gazeteciler zeki ve çalışkan insanlardır. Ömrünün sonuna kadar Türkiye için çalışır, biri çıkıyor Türk Milleti Aptal diyor ya: Türkiye dışında bu kelimenin aşağılama sayıldığı bir başka ülke var mı bilmiyorum ama Dünya üzerindeki her 3 kişiden 1’i ortalamanın altında zekaya sahipken, Ortalama Zeka’nın IQ-90 civarı olduğu Türkiye gibi ülkelerde, bu 3 kişiden birinin zekası maalesef, “akıllı” olarak tarif ettiğimiz bazı şempanzelerin(IQ-85) altında kalıyor.

Sonuç olarak toplumda gördüğünüz tanıdığınız her 3 kişiden biri için Aptal demek bir hakaret değil, durum tespitidir. Bu insanların aptal olduğunu bilerek hayata yaklaşmak, pek çok durumda “ama niye böyle yapıyorlar anlayamıyorum?”

Bu aklı selim kişi başına düşen cahil sayısı olarak ifade edilebilir ve eşiği var eden şey de aklı selim kişinin eğitebileceği cahil sayısının sınırlı olmasıdır. Devlet, toplum içerisindeki cahillerin ve aptalların, toplumun geri kalanına zarar vermeyecek düzeyde eğitiminden sorumludur.

Devlet, öncelikle vatandaşlarının hepsine topluma zarar vermeyecek düzeyde eğitim veriyor ama siyaset cahillerin nasıl eğiteceğiz onu bende bilemiyorum..

Çünkü Türkiye son 10-15 yılda artarak devam etmekle beraber son 30 yıldır, Özal ile başlayan bir çürüme süreci sonucu artık tam olarak yozlaşmış bir ülke.

Türkiye’de cehalet bir norm olarak toplumun genelinde kabul görüyor ve kişi başına düşen cahil sayısı, bu kişilerin kişisel emek ve finansmanları ile eğitebileceğinin çok ötesinde.

Siyasette girince , o makamı kullanarak bir yere gelen kendini akıllı gören cahiller var ya işte bugün sorun onlarda : Allah (cc) İlmi Çalışana, serveti dilediğime verim buyuruyor, bizim sorunumuz sonradan görme dinden dönme cahil zenginlerde.. kendisi akıllı zengin oldu, toplum aptal yok böyle bir şey Her şeyi Allah verir ve alır !..

“Ben gazeteci olsam bunları yazarım bu ülkede gazeteci var mı diye söze başlayan cahillere söyleyecek tek sözüm var : Önce gazete, dergi, kitap, dijital dünyada internet haber sitelerinde haber ve makale okumayı öğren !

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sınırları içinde Savcılıklarımıza Mevkute, beyannamesi veren herkes, Gazete, Dergi, Kitap, Televizyon, İnternet haber sitesi kura bilir, kur yaz görelim üç beş kelimeyi bir araya getire bilecek misin ama önce oku !

Cahilliğini gidermek için: önce oku oku sonra siyaseti öğren gel konuşalım, sen cahilsen Türk Milleti aptal ve geri zekalı değil, hele mesleğe ömrünü veren gazeteci dostlar hiç aptal değil..!

İyi Pazarlar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi