Fuar Müdürlüğü Kurulmalı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, yok edilen fuarı 20 yıl sonra küllerinden yeniden çıkararak yeniden açtı. Geçmiş gitti. Bugün ilk fuarımızı açmış olalım, 1. fuar. Seneye 2. fuar açılacak. Bugün eksiğimiz ne? Daha iyi nasıl yapılabilir? Soruları kendimize sorarak 2025’teki ikinci fuarımız yada 44 . fuar için çalışmaya bugünden başlamalıyız.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, öyle veya böyle bir dönem başkan; en az 3 fuar daha açma şansımız var. O halde fuarımız kanun ve yönetmeliklere uygun olmalı. Bunun için her işi Fırat Görgel başkan yapacak değil; Fuar nasıl olmalı bunu düşünecek de değil, fuar müdürlüğü resmi fuar olması için bugünden çalışmaya başlaması gerekiyor. Danışmanlık alarak doğru olanı doğru zamanda yapmak gerekiyor..

Kahramanmaraşlı fuarı çok özlemiş, iki günden beri inanılmaz bir yoğunluk var. 2025 yılında daha güzelini açmamız gerekiyor. Nasıl yaparızı ortak akılla çözmeliyiz..

Hasta Adam Maraş!

1974’ten beri belediye başkanlarını ve vekilleri iyi bilirim. Bu dönemde yapılan çalışmaları 2028’den sonra gelenler tarihten silmek için mücadele eder. Bugün olduğu gibi! Belediye başkanı seçilen kişi, bir önceki başkanın yaptıklarını yok etmek için göreve başlıyor. Bugün maalesef bunu Kahramanmaraş’ta tüm belediyelerde görüyorum. Bu hastalıktan kurtulamıyoruz. Kaldırım taşlarını yenileyerek eskilerin ismini silmeyi bir marifet sayıyoruz. Yazık bu memleketin parasına yazık! Maraş Bu Hastalıktan nasıl kurtulur onu da bilemiyorum..

Bir örnek: 1810 yılında Peugeot, kahve makinası yaparak işe başlayan Fransız otomobil, bisiklet ve motosiklet markası, günümüzde Stellantis’in bir parçasıdır. 1810 yılında el aletleri ile üretime başlamıştır, 1890 yılından bu yana da otomobil üreticisidir. 1810 kahve değirmeni üretimi, küçük ev aletleri. 1830 bisiklet üretimi. 1882 otomobil üretimi. 1898 motosiklet üretimi. 1926 ayrı bir şirket kurarak otomobili dünya markası yaptı ama ismi hiç değişmedi. 214 seneden beri ismi aynı, sahipleri değişse de marka devam ediyor.

1981 yılında Kahramanmaraş Tarım Sanayi ve El Sanatları Fuarı kurulduysa buna sahip çıkalım. İsim değiştirmek çare değil. 43 yılımızda yeniden diyelim. Fuarı ilk kuran Kahramanmaraş Belediye Başkanı İsa Kalkan’a teşekkür edelim, ne olur?

Bugün biz değiştirirsek 2028 den sonra gelen belediye başkanı da bu ismi değiştirir..! gelin geçmişimize sahip çıkalım ne olur ! utanılacak bir yanı yok ilk fuarımızın !

Dostun sözü acı olur ama : Dost Doğru söyler !..

İyi günler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi