Fuar ve Küçülme!

Dün Fuarı gündüz gözüne enine boyun gezdim.. 1981 deki ilk açılış günü gözümün önüne geldi.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı İsa Kalkan , Sıkıyönetim Komutanı Tuğgeneral Yusuf Haznedaroğlu o günlerde verdiği mücadeleyi yeniden yaşadım ama bugün fuarımız küçüle bir avuç kalmış.. insanlar üst üste nefes alacak yer yok..

O gün Adana yolundan, Gaziantep yoluna hedeflenen Fuar arazisi birileri tarafından satılarak sahip çıkılmayarak bir avuç yer kalmış..

20 yıldır kapalı idi.. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel teşekkür ederiz, en azından bir avuç yerde de olsa fuar açıldı.

Güneş battı insanlar Fuar alanına gelmeye başlaması ile üst üste yürünecek yer yok inanılmaz bir kalabalık.

Esnaf ile sohbet ettik, hepsi çok memun ama : Çağdaş bir fuar istiyorlar..

20 yıl kapalı kaldığı zaman: İsrail, Filistin savaşı gibi , Filistinliler toprak kaybettiği gibi Fuar alanı sürekli küçülerek bugünlere geldiğini toprak kaybettiğini gördük..

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımızdan şunu bekliyoruz , bir fuar projesi yaparak fuar alanını genişletmesini bekliyoruz.. elde bir fuar projesi olmalı..

Fuar alanında sadece bir fuar değil, yılda en az 5-6 fuar açılmasını bekliyoruz.. bunun için daha öncede yazdım Fuar müdürlüğü kurulmalı, sorumlu sahibi belli olmalı.. Fuar alanı nasıl genişletilir orasını bilemiyorum ama imkanlar ölçüsünde 2025 yılında bunun en az iki üç kat büyük bir fuar alanında fuarımız açılmalıdır..

Bugün atış poligonun orada ki büyük havuz ve Maraş kalesi, içindeki tiyatro en azından bir yıl içinde yapılarak burası Fuar dahil edilmelidir.

1981 deki fuarın planlaması o günkü projesini bilen bizlerle istişare ederek bir proje hazırlanırsa 2025 da çok daha güzel fuar aça biliriz..

Açıldığı günden bugüne kadar 14 gün dolup dolup boşalan Fuar alanına gelen insanımızı görerek seneye daha büyük planlama yapmaz isek , bu fuar düşüncesine yazık olur..

İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi