Türkmenler Mahallesi (Köyü)

Cumartesi , önce başkonuş, sonra Ilıca üzerinden Türkmenler Mahallesine doğru yola çıktık..

Fırnız, Ilıca ‘yı görünce , iyi ki Gaziantepliler var dedim, piknik alanında onların, Ilıca da onların.. Ilıca da Mola verdik , esnaf dinledik: esnaf Gaziantep den gelen misafirlerine teşekkür ediyor..

Hacınınoğlu, Alışar, Ataköy, Türkmenlere varıncaya kadar dostlara selam verdik.. Herkes çalışıyor.. bahçe ürünleri çıkmış toplayıp satıp ekmek parası diyor, köyde tam iş zamanı..

Beni Üzen Köylerimiz !

Bir ev orada, bir ev burada, üç beş yaşlı, Nenemiz, Dedemiz, çocuk yok gençler şehre göç etmiş.. bağlar kurumuş virane olmuş, arazi boş eken yok, yaşlılar ise gücümüz yettiği kadar yapıyoruz diyorlar..

Oysa : Şehre kaçan gençlere köyde de şehirdeki den fazla para kazana bilirsiniz demeliydik , onlara para kazanma yolunu göstererek, hayvancılık başta olmak üzere , köyde tarımı göstermeliydik..

Hanımlar : Biber , domates topluyor salça yapmak için, erkekler, soğan – patates söküyor tarlada yoğun çalışma var..

Boş olan yerlere : Domates, Biber ekimi yaparak güzel ev salçası yaptıra bilirdik, Ticari düşüne bilirdik.. gençleri bu yönde çalıştır a bilirdik..

Köyün en güzel zamanı, çeşit çeşit Elmalar , üzüm, Karpuz, Kavun, Mısır, Domates, Biber, salatalık (hıyar) taze fasulye süt gibi.. hepsi emekle meydana gelmiş bugün toplamam işlemek de emek isteyince herkes çalışıyor..

Türkmenler Balı

Doğal yüzde yüz çiçek balı , yayla balı Türkmenler balı çıkmış arıcı dostlar bal sağıyor, bize ikram ettiler , harika ballar.. Battal Türkmenoğlu kara kovan balı anlatmaya gerek yok insanı kendinden alıp götürüyor..

Afşin Tava Yapacaksan : Türkmenler köyü sarımsağı olmazsa olmazdandır..Tükenmeden hemen alınız.. Afşin tava lezzet durağı Türkmenler Sarımsağıdır..

okuyucular bizi bekliyor daha fazla durmak olmaz dedik , döndük şehre geri gönlümüz aklımız Türkmenler de kaldı ama neyse nasip bir gün belki yine gideriz de dostlar sohbet ederiz..

İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi