Fatmagül Abacı
GÜÇ
Aklın yolu birdir.
Öyleyse birlik ve beraberliğe ne kadar yakın , ne kadar uzağız?
***
Türkiye çoklu partili bir Cumhuriyet.
Hani o kadar çok ki !...
Yaklaşık yetmişin üstünde Siyasi Parti var. Bunlardan ancak bazıları faal durumda. Misyon ve vizyonlarına baktığınız zaman o kadar ortak noktaları var ki ! İnsan sormadan edemiyor nedir bu kuvvetler ayrılığı ?
Hangi partiye sorsanız ülkenin bekası, terörün bertaraf edilmesi, ekonomik rahatlama, vergilerin en aza indirgenmesi, refah bir toplum, iyi bir eğitim, dış ülkelerle iyi yönde ilişkiler …
Birlik ve beraberlik ruhu için de ayrım yapmadan ulusça ülke içinde refahı sağlamaksa maksat birleşin kardeşim !
Yeri geldiğin de kardeşlik türküleri söyleniyorsa, bu ruhu da koruyun.
Birlikten kuvvet doğar !
***
Merkez sağ ve merkez sol olmak üzerine dallanıp budaklanmış Siyasi partiler var ve mevcudiyetlerini sürdürmeye çalışıyorlar.
Ülküsü Büyük Turan olan Milliyetçi Hareket Partisi bile aynı misyonu taşıdığı Siyasi Partilerle yakınlaşması yok. Ülke içinde ki yani Anavatan da Milliyetçiliği sağlayamıyorsa, ülkemiz sınırları dışında ki vatandaşlarımızla nasıl bir araya gelip Büyük Milliyetçiliği hayal etmek nasıl bir hayaldir? Örneğin Büyük Turan Partisi, Büyük Birlik Partisi, Ergenekon Partisi, Ayyıldız Partisi, Türk Birliği Partisi, Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi, Önce Vatan Partisi, Sağduyu Partisi, Türk Parti, Milliyetçi Türkiye Partisi gibi kendi misyon ve vizyonuna paralel partiler var. Şimdi de İyi Parti hasıl oldu.
Neden bir partinin bu kadar versiyonu olur ?
Ve Siyasi Parti olarak fikir ayrılığına düşerler(!)
***
Birlikten kuvvet doğar.
Rahmetli babam der di ki; tek tek bir değnek olsanız , kırmak kolay olur. Ama bir demet değnek olursanız kırılmazsınız. Derdi bize.
Ülkemizin birliği ve dirliği konusunda ki sürekli vurgu yapan Sayın Cumhurbaşkanımız bıkmadan, usanmadan bunu söylüyor. Haklı , hem de çok haklı. Türkiye zor bir aşamadan geçiyor. Birbirine tahammül edebilen, vatandaşlık duygularının her bireyi kucakladığı duygular içinde olmak, sorumluluk ve bilinci geliştirilmeli ve uygulanmalı.
Eğrimizle doğrumuzla birbirimize saygı duyabilmeli, kendi çıkarlarımızdan çok ülke çıkarlarını gözetmeli tüm vatandaşlar.
***
ll.Bayezid ve Cem Sultan’ın kavgası da taht kavgasıydı. Taht kavgalarının sebebini en iyi açıklayan örnektir. Ayrıca bu olay kardeş katlinin de neden olduğu konusunu aydınlatır. Başa gelen kardeşinin yerine geçmek isteyen Cem Sultan Yabancı ülkelerden yardım istiyor. Onlarla (Maltalılar) birlik olup kendi ülkesiyle savaşıyor.
Günümüzde bu durumlar söz konusu değil.
Çok şükür.
***
İktidar ve muhalefet bazen sınırları söz düellolarıyla kırıcı ve çirkin sözler sarfedebiliyorlar.2019 seçimlerinde icraatı yapan ve yapacağının teminatını veren kazanacak.
AKP seçimlere hazırlık olarak Belediye Başkanlarından başladı. Parti içi bir yenilenme söz konusu. Tek tek istifasını veren Belediye Başkanları ‘nın görevleri ve neden alındıkları ile ilgili açıklama yapılmaması dikkatleri bu yöne çekti. Muhalefet bunu anlamaya , yorumlamaya çalışıyor.
On altı yıllık iktidarlık yapıp, aynı zaman da Türkiye Cumhuriyet’ nin Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan yaptığı bu hamlede inandığı ve bildiği bir şey var. Partililer ser verip sır vermiyor.
Bekleyip ,göreceğiz…
***
Ayran içip ayrı düşmeyelim. Daha müreffeh bir Türkiye için yapılan çalışmaları desteklemeli, anlaşılmayan ve halka indirgenmeyen misyon ve vizyonlar gözden geçirilmeli ve tüm halkımızı ayrım gözetmeden kucaklamak isteyen, 2019 seçimlerin de yüzümüzü güldüren seçilsin…
Artık on yıl gerilere gitmek istemiyor hiç kimse, bu kadar yol almışken…
***
Güçleri birleştirmek varken, ayrılıktan medet ummak neyin nesidir ?...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.