Her Şey Tamam Da Tanıtım Yok

Bu şehrin bir adım öteye gitmemesinin nedeni, 5 kuruştan kaçıp 10 kuruşa iş işten geçtikten sonra iş yapma çabasıdır. Ön yargı diyebilirsiniz, demenizde gerekli.

Kahramanmaraş da ön yargılı hizmet çalışması var sonuçta. Yapılan işlerin güzelliğinden ziyade, biz tutup eksikleri nelerdir tarafından bakarız. Bir yanımız daima eleştirmeli.  Eleştiriyi yine Kahramanmaraş halkından önce, Kahramanmaraş da söz sahibiyim diye gezinen, oradan oraya rant peşinde koşan insanlara yöneltmek gerek. Benim işim halledilsin de nasıl halledilirse halledilsin mantığından asla vazgeçmedik. Herkes kendine olan bir şehirde, şehrin bir adım öteye nasıl taşınır kaygısını taşımak çok abes olsa gerek.

Kültür ve Turizm Bakanımız oldu. Hayırlı ve uğurlu olsun. Kahramanmaraş için yine güzel işlerin yapılmaya devam edeceğinden eminim. Birde bu hizmetlerin değerini bilen, eksik yanını da kendisi doldurmaya çalışan insanlarımız olsa. Biz, Maraşlılar her şeyi bir başkasından bekleriz. Olmayınca da sinir oluruz.

Kitap Fuarı yaptık, içini hınca hınç her gün doldurduk. Katılan yayın evleri yüzleri güleç cepleri para dolu gittiler. İyi de kitap aldık. Çocuk kitapları hatta yok sattı. Ortaokul ve liseli öğrenciler, aşk kitaplarına akın ettiler. Benim gibi gariplerde birkaç kitap almış olsa da aradığı kitabı fuar da bulamadı. ( İnternet üzerinden aldım)

Kahramanmaraşlı yazarlarımız Kitap Fuarının girişinde bir nevi resepsiyon görevi gördüler. Neden orta da bir yerde stand ayrılmadı ki sorusuna cevap; ‘’Yazarlarımız orayı istediler.’’

İsteyene her şey müstahak, kusura bakmasınlar da orada oturup sohbet ettiler. Tek farkı, İnci Okumuş Hanım Efendi’nin ev sahipliğini üstlenmesi orada bir aile ortamı yarattı.

Kitap Fuarına gelen öğrencilerimiz, Kahramanmaraşlı kaç yazarımızı biliyordu acaba. Okullarında hiç yazarlarımızdan bahsedildi mi? Bunlar benim merakım, edebiyat öğretmeni arkadaşlarıma sorduğumda onlarda dahi birkaç isimden öte söz yok. Evet, biz her şeye sahip çıkarız ama arkası hep boştur.

Kitap Fuarının birde emekçileri var. Gece-gündüz 24 saat ilkesiyle çalışanlar. Havaalanından al, oteline yerleştir, yemek programlarını ve ziyaret saatlerini takip et. Bu ekip’e canı gönülden teşekkür ediyorum. Hiçbir şeyi aksatmadan yerine getirenler gerçek tebriki hak eden insanlardır. Bunların başında Saygı değer,  ‘’Muhammed Fatih Ertaş, Züver Çetinkaya ve Çetin Canlı geliyor… Kulağından telefonu düşmeyen Ali Ufuk Güçkıran ve Şaban Yumruk ‘’ ve nicelerine teşekkür ediyorum.

Kitap Fuarı bitti ve çokta güzel oldu. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Bir diğer konumuz ise değerli bir dostumun Kitap Fuarı için geldiğinde araştırma yapmak için, Kahramanmaraş Kültür ve Turizm Müdürlüğü internet sitesine girip dert yanması oldu. ‘’İlk defa böyle baştan savma bir acemilik gördüm, Allah bilir ne kadar da para vermişlerdir bu site için’’dedi.  Merak ettim bende girdim baktım. Harbiden, Maraş’ı çok güzel rezil eden bir site olarak tarihe geçecek çapta bir çöküntü yer. http://www.kahramanmaraskulturturizm.gov.tr/ bu adresten girip bakabilirsiniz. Birde Antep’in sitesine bakayım dedim. Oda burada http://www.gaziantepturizm.gov.tr/ ikisini siz kıyaslayın.

Bizim, Kültür ve Turizm Bakan’ımız olsa ne yazar. Bu zamana kadar bunu görmeyen veyahut görüp de aldırış etmeyen amirlerimizin ve halkımızın konuşmaya hakkı yoktur. Bu müdürlük bu zamana kadar hiç mi iş yapmamış?

Bir an önce şehrin yüzü ve gönlü olacak; Medeniyetimizi ve Kültürümüzü adam akıllı tanıtacak bir site yapılırda Sayın Bakan’ımız Mahir Ünal bey de gittiği yerde Kahramanmaraş Kültür Ve Turizm Müdürlüğü sitesinden şehir için ayrıntılı bilgi alabilirsiniz der.

Bakan’ımızdan beklentimiz çok ama temel atmak da biz Kahramanmaraş Halkı’nın işidir.   

Muhabbetle Kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa ALYAZ Arşivi