Ömer IŞIK
Sahipsiz Hopur İçmesi
Hopur içmesi olarak anılan bölge, Kahramanmaraş merkeze 13 km uzaklıktadır. Şerefoğlu Köyü’nün eski adından geliyor. İki dağın arasında kalan vadinin değişik yerlerinden, kendiliğinden yeryüzüne çıkan iki kaynak var. Sindirimi kolaylaştırıcı, taş dökücü gibi özellikleri var. Burada çıkan koyu yeşil renkli çamur da, egzama gibi cilt hastalıklarına iyi geldiği düşüncesiyle kullanılıyor.
Ben buraya 1977 yılında çocukken ailem ile gitmiştim. Tren yolculuğundan sonra dağa doğru ham yol ile takriben 2 km gidiliyordu. Burada hayma çadır yapılmış ve kiraya veriliyordu. O zamanlar bayağı rağbet vardı. 20-30 hayma çadır kullanılıyordu. 7 kaynak olduğu söylenirdi. Dağin başına insanlar buraya gelirdi. Hem temiz hava hem sağlıklı su ile insanlar mutlu olurdu. Orada kasap koyun-keçi keserdi. Herkes etini oradan alırdı. Her şey doğaldı.
Hopur İçmesi’nin işletme sahibi var mıdır? Dulkadiroğlu Belediyesi sınırlarındadır. Ancak Büyükşehir tarafından mı burası değerlendirilir bilmem ama, şu anda burası bakımsız yolu dahi kötü. İşletilmekten uzak. Hatta Büyükşehir tarafından burada maden aranmış ama bulunmamış. Harap bir vaziyette bırakılmış. Yine de insanlar şifa için günü birlik gidip oradan su alıyorlar. Hopur içmesi hizmet bekliyor. Mutlaka içmeye sahip çıkılmalı ve turizme kazandırılmalıdır.
Buranın şifalı suları Şeker Hastalığı, tansyon, böbrek rahatsızlıkları, idrar yolları sorunları gibi rahatsızlıklara da çok iyi geldiği biliniyor. Şifalı çamuru ile de romatizma, cilt sorunları, eklem romatizması gibi hastalıklara iyi geldiği söyleniyor. Hatta burada gerekli izinleri alınırsa fabrikasyon sistemi kurarak şişelenmiş içme suları tesisi ile Ülkenin her tarafına ulaşma imkanı olabilir.
Duyarlı yetkililerimizi Hopur İçmesine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Böyle kaynaklar sahipsiz kalmamalı. Saygılar.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.