Bu Defa Biz Ezdik!

Üç gündür yazıyorum: Önceki yazılarımı okumayan dostlar, yazının sonunda önceki yazılarımıza ulaşabilirler.

CIA ve İngiltere’nin başrol oynadığı bir planda, 5 bin TIR silahla desteklenen PKK/KCK’nın başını çektiği örgütler, ABD ve AB desteği ile, taşeron İsrail ve terör uzantıları üzerinden Türkiye'yi yönetmeye çalışıyor. Ancak TUSAŞ’a yönelik hain saldırının ardından, TSK ve MİT, Türk askerine saldırı hazırlığındaki PKK/KCK’lı teröristleri Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirdi.

MİT, Irak’ta TSK'nın harekât bölgesine saldırı hazırlığında olan PKK/KCK'lı teröristler "Ronahi Dilhvin" kod adlı Vesile Duran ve "Arin Tolhildan" kod adlı Dilan Öklü’yü Hakurk bölgesinde gerçekleştirdiği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), örgütün üst düzey yöneticilerinin TSK'nın Hakurk'taki harekât bölgesine yönelik eylem talimatı verdiğini tespit etti. Bu talimatın, haklarında arama kararı bulunan terörist Vesile Duran ve Dilan Öklü tarafından sahadaki örgüt mensuplarına iletildiği belirlenince Duran ve Öklü takibe alındı.

MİT, eylem talimatlarını aktaran bu teröristlere yönelik bir operasyon kararı alarak, Hakurk’ta buluşma noktasına gelen teröristleri etkisiz hale getirdi. Kuzey Irak’taki hain saldırılar sonrası TSK ve MİT, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yoğun operasyonlar düzenledi. 24 saat içinde 47 hedef yerle bir edilirken, üç gün içinde toplam 101 hedef vuruldu ve etkisiz hale getirilen PKK/YPG’li terörist sayısı 74’e ulaştı.

TUSAŞ Şehitlerinin Kanı Yerde Kalmadı!

TUSAŞ şehitlerinin kanı yerde kalmadı. Irak ve Suriye’nin kuzeyinde başlatılan harekâtlarla vurulan terör hedefi 101’e çıktı. Şu ana kadar her iki bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 74 oldu. Milli Savunma Bakanlığı'ndan dün akşam yapılan açıklamada operasyonların devam ettiği belirtildi.

Bağdat’ın kuzeyinde Türkiye karşıtı grupları yönlendiren ülkelerin varlığından haberdar olunduğu da ifade ediliyor. Kaynaklar, Irak ve Türkiye arasında çalışmaların sürdüğü Kalkınma Yolu Projesi’nden rahatsız olan ülkelerin bu proje üzerinden bölgesel güvenliği tehdit etmeye ve "Türkiye'nin zayıf olduğu" imajını çizmeye çalıştıklarını belirtti.

Kalkınma Yolu Tehdit Altında

Körfez ülkelerini Avrupa’ya bağlayacak, Türkiye üzerinden Basra Körfezi’ne uzanacak Kalkınma Yolu’nun merkezinde Ovaköy Sınır Kapısı bulunuyor. 2 trilyon dolarlık Körfez sermayesinin Batı sermayesiyle buluşmasına fırsat tanıyacak bu proje ile küresel petrol ve finans rezervlerinin %40’ını elinde tutan Körfez ülkeleri, Batı ile ticaretlerini Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı üzerinden yürütüyor. 17 milyar dolarlık karayolu ve tren projesi olan Kalkınma Yolu ile Körfez sermayesine ait ürünler yalnızca 10 saat içinde Irak’ı geçip Türkiye’ye ulaşacak.

Sözün Sonu

Batı, hiçbir zaman Türkiye’nin Rusya ve Türk Cumhuriyetleri ya da Arap ülkeleri ile birlikte hareket etmesini istemez; kalkınmamızı desteklemez. TUSAŞ'ta olduğu gibi, geçmişte de Rusya'ya yakınlaştığımızda patlamalar yaşandı. Ancak bu kez Türkiye Cumhuriyeti erken davranarak Suriye ve Irak'taki Batı taşeronlarını inlerinde vurdu. Resmi açıklamalara göre 74 terörist etkisiz hale getirildi, ancak bu sayının daha da fazla olduğunu düşünüyorum.

Bugün 25 Ekim 2024 Cuma. Herkese hayırlı cumalar diliyorum. İyi günler dilerim!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi