Abdullah  Şanlıdağ

Abdullah Şanlıdağ

Darbelerle ve darbecilerle yüzleşmek

Yaşım itibariyle 1980 darbesini çok iyi hatırlıyorum. Darbeci Kenan Evren, önce Türkiye'yi darbe iklimine hazırladı. Sonra darbeye temel teşkil edecek şartları oluşturdu. Darbeyi gerçekleştirdiğinde de "bir sağdan bir soldan astık" diyerek, ceberrut, totaliter ve de faşist diktatörlügünü, kendisini Cumhurbaşkanı seçtirerek taçlandırmıştır. Dinle ve dindarlarla da barışık olmayan Evren Paşa, hayatının son demlerinde çıplak kadın tabloları çizerek, çakma ressamlığa soyunmuş bir darbecidir. Evren'e hakkımı helal etmedim. Tüm vesayet yanlısı askerler ve siyasetçiler, benim nazarımda, kanı ve ciğeri beş para etmeyen müptezeldir. Darbeci Evren'i yargılayamadık. Postu deldirmeden öbür tarafa göçtü.

1960 darbesini, sonrasındaki muhtıraları ve her on yılda bir demokrasiye balans ayarı verilmeye çalışılması, gerilerde kaldı (mı?)

"CHP yüzde 90 oy alsa da iktidar olamaz. Halk oy verse bile son tahlilde buna ne ordu razı olur ne polis razı olur" diyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in sözleri kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Zira Perinçek'in vesayet ve darbe aşkının aşikar oldugunu bir kez daha gördük. Halkın sandıktan iktidar olarak çıkarttığı bir partiye ordu ve polisin izin vermeyeceğini söylemek apaçık darbecilere davetiye çıkartmaktır. Bu ülkede Ak Parti'nin yaptığı en güzel icraatlardan birisi, hiç şüphesiz vesayet sistemini bitirmesidir. Asker ve polisin görevi, iç ve dış siyasete müdahil olmak değildir. İçerde ve dışarıda vatanın sınırlarını korumak ve asayişi temin etmekle mükellef olan kolluk kuvvetlerinin, yönetime el koyma gibi tarihin çöplüğüne karışmış vesayetçi geleneği diriltmeye çalışmak, hiç kimsenin haddi değildir.

Darbeci asker ve polislere davetiye çıkartmak, askerden medet ummak, demokrasiye ve milli iradeye yöneltilmiş bir tehdittir. Ne demek yahu; CHP yüzde 90 da oy alsa iktidar olamaz demek. Demokrasilerde hür iradeye pranga vurulamaz. Bu millet kimi tercih ederse, yetki ondadır. Bugün Istanbul, Ankara,İzmir gibi metropol kentleri CHP yönetmiyor mu?

Doğu Perinçek'in bu sözleri sarf ederkenki maksadını anlamış değilim. Durup dururken hićbir akıl sahibinin kabullenemeyeceği bu zırvaları, acaba Perinçek neden söyledi?

Ak Parti, muhafazakar demokrat bir parti. Dine ve dindarlara yönelik baskıları ortadan kaldırdığı gibi, inanç ve fikir özgürlüğünün önündeki engelleri de yok etti. Lakin 22 yıllık Ak Parti iktidarıyla şeriat gelmediği gibi CHP de dindar bir parti olmadı. CHP hala bildiğimiz klasik, Kemalist, seküler bir partidir. Ordunun bundan sonraki süreçte demokrasiye el koymasına ve darbe yapmasına kesinlikle müsaade edilemez. Buna en çok da CHP'nin karşı çıkması gerekir. "Asker ve polis rıza göstermez" cümlesi dahi son derece çirkin ve vesayetçilere bir lutuftur.

Bu millet demokrasi dışı yapılanmalara fırsat vermez. Bunun en iyi örneğini 15 Temmuz 2016'da yaşadık. Yok öyle bir gece yarısı darbe yapıp, devletin TRT' sine el koymak. Sıkıysa bir Fetöcü, darbeci bir general çıksın da haydi Erdoğan'a meydan okusun.

Çok darbeci gördük. Eski darbeciler, (Kemalist,statükocu,solcu,seküler) devletin ve milletin ekmeğini yedikleri halde 10 yılda bir darbe yapar, demokrasiye balans ayarı vermeye çalışırlardı. 15 Temmuz darbe girişiminin tetikçisi Fetö, arkasına Amerika ve İsrail'i almış büyük bir ajandır. Cemaat postuna bürünen ve gerçek dindarların kanını emen bu örgütlü yapı, yaklaşık 40 yıldan bu yana devletin tüm kılcal damarlarına girmeyi başarmıştır. Bu müptezel şarlatan İsrail aşığı Gülen hakkında merhum Erbakan Hoca, 1989 yılında, " Gülen teşkilatı patates dinine mensup ılımlı İslam'ın Türkiye'deki temsilcisidir" demişti. Milli Görüş lideri merhum Erbakan Hoca, Fetullah Gülen'i çok iyi tanıyor ve onun ne yapmak istediğini biliyordu. Erbakan Hoca, Fetö terör örgütü lideri Gülen'den hiç hazlanmaz ve onun İsrail'e çalıştığını ta o tarihlerde dillendirirdi ama dikkate alan olmazdı. Ama gelinen süreçte Erbakan Hoca bu konuda da haklı çıktı. Refah-Yol koalisyon hükümetinin düşürülmesinde Fetullah Gülen denen iblisin payı büyüktür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Şanlıdağ Arşivi