Sonumuz Yakın!

Akşam dostlarla oturuyoruz, sözde vekil, sözde siyasetçi , ahlaksızlığın zirvesinin videosuna bakıyorlar..

Deprem ve Pandemi bizi akıllandırmadığını görüyorum..Tarihi süreçte zaman zaman yolunu şaşıran insanoğluna Allah Teâlâ tarafından çeşitli rasüller ve nebiler gönderilmiştir.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) efendimiz son peygamber olduğuna göre bizim de sonumuz yaklaştığını his ediyorum..

Sahil şehirleri şöyle yanda dursun : Kahramanmaraş’ta sokaklar çok fena !

Parklar çok fena, kırsal mahalle veya bağ yolları çok fena sapık ve sapkınlarla dolu olunca: Milletvekili , siyasetçiye bir şey demeye gerek kalmıyor..

Semûd ve Şuayb kavimlerinin helaki, Sebe’ kavmini perişan eden Arim Seli, Ashâbu’l-Uhdûd hadisesi ve Fil olayı, Arap toprakları olarak bilinen Bilâdü’l-Arap’ta meydana gelen helak hadiseleridir.

Musa aleyhisselâm’ın düşmanları olan Firavun ve adamlarının helaki ile Karun ve Haman’ın yok edildiği yer, Mısır topraklarıdır.

Lût kavmini yok eden o dehşetli felaket ile helak yerine daha hafif bir cezaya çarptırılan İlyas aleyhisselâm kavmi’nin başına gelenler, Bilâdü’ş-Şâm topraklarında meydana gelmiştir.

Nuh kavminin helaki, İbrahim aleyhisselâm’in muarızı Nemrut ve adamlarının yok edilmesi ve Allah Teâlâ’nın gazabına uğramaktan son anda kurtulan Yunus kavminin başından geçenler ise Irak topraklarında meydana gelmiştir.

Helak olan kavimlerde olduğu gibi, Kur’ân-ı Kerim’de kıssaları anlatılan her bir kavim yok olup gitmiştir..

Bunun gibi, helak edilen her bir birey ve kavim de diğerlerinden farklı özellikler taşıyan ve işledikleri fiiller bakımından insan nesli içerisinde o çirkinlikleri yapan ilkler olmaları vasfına sahiptirler.

Burada insanlık tarihini üç döneme ayırmak mümkündür. Ayrıca kavim ve bireylerin helak oluşunu, Hz. Rasûlullâh sallallâhü aleyhi ve sellem öncesinde ve sonrasında olmak üzere iki kısımda incelenebilir.

Ürdün Lut Kavimi sapkınlıkları : Bugünkünden geri kalır hali var mıdır ?

Sapıklar Sonu gelmişti.. : üç melek , Elçilerimiz, yakışıklı birer delikanlı suretinde Lut’un yanına gelince, onların melek olduğunu henüz bilmeyen Lut, kadınları bırakıp erkeklere yönelen sapık hemşerilerinin bu gençleri taciz edeceğinden korkarak, onlardan dolayı üzüntü ve endişeye kapıldı. Misafirlerini koruyacak gücü olmadığını görerek onlar yüzünden içi daraldı ve kendi kendine, 'Bugün çok çetin bir gün olacak!' dedi."

"Bu arada, şehre gelen yabancıların Lut’un evinde misafir olduğunu haber alan kavmi, sapık arzularının kamçılamasıyla, âdeta kudurmuş bir hâlde koşarak Lut’un kapısına dayandılar. Zaten öteden beri böyle çirkinlikler yapmayı âdet hâline getirmişlerdi."

"Lut, 'Ey kavmim!' dedi, 'İşte kızlarım; onlarla evlenip meşru ve doğal yollarla arzularınızı tatmin etmeniz, sizin için erkeklere yönelmekten çok daha temizdir. Öyleyse, Allah’tan korkun da misafirlerime tacizde bulunarak beni rezil etmeyin! İçinizde aklı başında bir adam yok mu sizin?'”

Oysa o misafirlerini hanımı haber vermişti..

Melekler: “ Biz Meleğiz onlar bize bir şey yapamaz sen kızlarını al arkana bakmadan şehri terk et dediler..

Hanımı deyince bizi ihbar eden o o da burda kalacak dediler..

Lut peygamber kızları ile şehri terk ettiler ve o kavim helak oldu..

Peygamber gelmeyecek ama bizim de helak olmamız yakın gibi geliyor bana , Pandemi, Deprem bizi akılnadırmadı.. daha büyük felaket yakın görüyorum..

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi