Ak Parti İl Başkanlığı Oluşumu Ve Değişim

Ak Partide Kahramanmaraş il başkanlığı değişimi böyle beklenmiyordu aslında; Aynı ekip, aynı kişilerin dedikleri olur düşüncesi hakimdi.

Değişimde isteniyordu…

Sokak gözüyle bakıyor, sokağın dilinden dinliyoruz olanları. Sokak gözü en iyi gören, en iyi duyup yorumlayandır.

Ak parti, muhalif partileri bir olamamakla suçlarken, kendi içlerinde iyi bir birlikteliğin ve beraberliğin olduğunu söylüyor ve göstermeye çalışıyordu. Bu atama gösterdi ki böyle bir beraberlik de birliktelikte yok. Yok da haylice de çekişme var!!!

Guruplaşmalar ayyuka çıktı. 4 den 3 e, 3 den 2 ye düşene kadar.

Sonrasında ittifaklar,

Bir an İran ve Humeyni geldi aklıma; İran devrimi sırasında İslamcılarla devrimcilerin kol kola girip şahı devirmeleri ve sonrasında İslamcıların, yani Humeyni’nin devrimcileri devirmesi. Fikirsel olarak onlarla bunlar ne kadar benzerlik arz eder o ayrı elbette, biz yalnızca olayın şekli babında aklımıza getirdik sanki olanları.

Aday olan 4 arkadaşımızda partiye gönül ve emek veren arkadaşlardı.

Genel merkez kararda bu nedenle zorlanmış. Yeni başkanın Aksu televizyonundaki konuşmasına göre aralarında fark olmamakla birlikte herkesi kucaklama vasfının kendinde bir ayrıcalık olduğu beyanını da eksik etmeyerek farklılığını ortaya koymaya çalıştı.

Ancak Ak Parti genel başkanı ve başbakanımızın; Kahramanmaraş’taki karışıklığı biliyor ve sana güveniyorum demesindeki sırrı tam kavrayamadım doğrusu. Buradaki karışıklık bizim bildiğimiz veya duyduğumuzdan daha da mı vahim neticelerde acaba?

İttifak ederek il başkanlığı atamasında neticeye ulaştığını zannettiğimiz siyasilerimizin, bir birleri ile ittifaklarını sürdürebilecekler mi? sorusu akıllarda gezerken, buna kendilerinin dahi inanmadığı gerçeği de akıllardadır.

Yönetimin oluşumu için, il başkanlığı oluşumu kadar mücadelenin, kontenjan istemlerinin ve girmek isteyenlerin gerekli yerlere ulaşarak destek istemelerinin oluşması da mukadder kaçınılmazlardandır.

Hal böylesine karışıklık içerirken, devran değişti! BŞB nin geleceği karardı diyenler ile güçlünün yanında yer alarak güçlenme mesleği edinenler netleşemedi, nasıl olmaları gerekliliği noktasında.

Öyle ya; BŞB kocaman 3 yılı var ve bu 3 yılda mühür onda. Ve 3 yılda yeniden ve tekrarından her şey de olabilir. Sonuçta birde delege savaşı yaşanacak gibi gözüküyor.

Kahramanmaraş siyasileri sahadan gelen, gelirken de mücadele ederek gelmiş isimler, öyle birbirlerine de olsa pes edecek değiller. Tarih yazmış yazacağını.

Şimdi top sahada…

Tribünler dolu, coşku var, yoksa da coşturulur…

Sahaya yabancı olanlar da var mı? var…

Tribün amigoları bu günler içindir. Epeydir sahada top oynanmıyordu.

Oyun kurucular, golcüler, defansçılar kendini gösterecek artık. Yorulduk diyen çıkarsa da yedek oyuncu çok.

Değişim hareket kazandırır.

Hareketse üretim…

Üretim gayret ister, azim ister, çalışma ister.

Olursa sonuç güzel olur.

Kahramanmaraş’ın güzelliğe ihtiyacı var, çalışana ihtiyacı var.

Haydi hayırlı olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin GAZİ Arşivi