Abdullah  Şanlıdağ

Abdullah Şanlıdağ

Bugün bayram günü derler

Serde bağlama çalma da var olduğu için, ıssız bir köşeye çekilir, Sulari’nin türküsünü mırıldanırım. Ne güzel söylemiş Davut Sulari:

Bugün Bayram Günü Derler Alem Eğlenir
Sen Bizim Yaylaya Gel Başın İçin
Dertliler Oturmuş Derdin Söyleşir
Etme İntizarı Gül Başın İçin

Hayran Oldum Bakakaldım Yüzüne
Sürme Değil Rastık Çekmiş Gözüne
Hıçkırarak Başım Koysam Dizine
Saçım Oksa Gönlüm Al Başın İçin.

Davut Suları’yem Ahd-ı Amanda

Bir Yıldız Doğmuştur Devr-i Zamanda

Seher Bülbülüyem Ulu Divanda

Sen Benim Vekilim Ol Başın İçin.

Fakat bu bayram yüreğime oturan Filistin, Gazze hüznü, bu güzel türküyü seslendirmeme mani oldu. Öyle ya, yanıbaşımdaki komşum kan ağlarken ben nasıl türkü söyleyebilirim? Gazze’nin barut kokulu sokaklarında, dertliler oturur derdin söyleşir. Ben de onlara Davut Sulari’nin diliyle “etme intizarı, gül başın için” diyorum. Ne zaman güler Filistinli? Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da ne zaman özgürce bir Cuma Namazı kılarız?

Netanyahu kâfiri "İsrail halkının güvenliğini sağlayana kadar Hamas’ı vurmaya devam edeceğiz” dedi. Hamas’ı yok edinceye, vadedilen toprakların tamamını ele geçirinceye kadar Flistinlileri öldüreceğiz” demeye getiren terörist başı Netanyahu, kudurmuş köpeğe benziyor. Nil’den Fırat’a kadar uzanan bölgeyi Arz-ı Mev’ud olarak gören bu küstahlara “dur kahpenin dölü!” diyecek bir yiğit elbet çıkar.

Bugün bayram günü. Bayram yazısı yazmak zordur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan neden İsrail'in Türkiye'yi fethetmek istediğini söyledi. Sözün bittiği yerdeyiz. Erdoğan'ın İsrail'e yönelik sözleri, bana, merhum Erbakan'ın Suriye için söylediklerini hatırlattı. " Suriye söz konusu olursa bilin ki hedef Türkiye'dir" diyen Erbakan, bir kez daha haklı çıkmıstı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siyonist terör devleti İsrail'e yönelik söylemiş olduğu cümleyi dikkatle okur musunuz? "Sanmayın ki israil Gazze’de duracak. Sanmayın ki Ramallah güvenlik içinde olacak. Bu azgın devlet, bu terör devleti, eğer durdurulmazsa 'vadedilmiş topraklar' hezeyanıyla gözünü er ya da geç Anadolu'ya dikecek"

Erdoğan neden İsrail'in Türkiye'yi fethetmek istediğini düşünüyor? Gözü dönmüş İsrail'in gerçekten Türkiye üzerine hesapları var mı? Yoksa Erdoğan komplo teorisi mi üretiyor? Bu analizin çok ciddi bir şekilde masaya yatırılması gerekiyor. Erdoğan bu tespitleri durup dururken yapmadı. Ya da bu cümleler bir yerlere mesaj vermek için söylenmiş olabilir mi? Reisin Hamas ve İsrail'e bakış açısı belli. Ben Erdoğan'ın " bir kavme olan kininiz,sizi onlar hakkında adaletsizliğe sevk etmesin" ayetini bildiğini düşünüyorum. Yani Erdoğan'ın İsrail'in yayılmacı, işgalci bir terör devleti olduğunu düşünüyor olması, onlar hakkında adaletsizlik yapacağı anlamına gelmez.

Meseleyi Erdoğan'ın ideolojik çizgisi ile de ilişkilendirmek, tek başına doğru sonuç vermez. Dolayısıyla meseleye komplo teorisinden yaklaşmak doğru olmaz. Türk istihbaratının gücü ortada. Erdoğan'ın dış politikadaki izlediği siyaseti önemsiyoruz. İsrail'in sultan Abdülhamit'ten Filistin'de toprak talep ettiğini biliyoruz. Arz-ı Mevud (vadedilmiş topraklar) gerçeği ortadayken, İsrail'in Türkiye'yi de fethetmek istemesini komplo teorisi ile geçiştiremeyiz. Mesele çok ciddidir. Ak Parti'nin sosyolojik tabanını kaybetmemek için İsrail düşmanlığı yaptığını savunan embesiller, Müslümanlar için Kudüs ve Mescidi Aksa'nın ne kadar önemli olduğunu bilmezler.

İsrail devleti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siyonistlerin gözünü Anadolu'ya diktiğine dair sözünü tuhaf ve komplocu bir efsane olarak değerlendirdi. Elbette İsrail kalkıp da, " evet, hele Filistin'i bir bitirelim, sonra sırada Türkiye var" diyecek hali yok herhalde. Simon isimli bir Yahudi, Erdoğan'ın bu pozisyonunun kökenlerinin, Milli Görüş fikrinin kurucusu olan eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın ideolojik çizgisinde yattığını savundu.

Siyonist İsrail, merhum Erbakan ve oğlunun antisemitik olduğunu söylüyor. "Erdoğan da Erbakan'ın talebesi olduğuna göre, o da bir antisemiktir" tespitini yapan Waldman, kime hizmet ediyor? İsrail'in direkt söyleyemedigi şeyleri Waldman'ın deklare etmesi düşündürücü.

Netanyahu ne yapsın, baksanıza Erdoğan, bu Siyonist kefereye yönelik neler söylüyor:
"Dünya, bir hastanın, bir manyağın, bir psikopatın, Netanyahu denilen kanla beslenen vampirin barbarlığını izliyor, hem de canlı yayında izliyor."

Bunlar yenilir, yutulur şeyler değil. İsrail ve Netanyahu kuduruyor. Dolayısıyla Erdoğan'ın sözlerini komplo teorisi olarak değerlendirmeleri ve Erdoğan' ı da tıpkı Erbakan gibi antisemitik olarak nitelendirmeleri boşuna değil. İyi de Erdoğan hakkında İsrail böyle düşünürken, içimizdeki yerli Siyonistlere ne demeli?
Vatan hainleri diyor ki 'İsrail her zamanki gibi Filistin’de Müslümanları katletmeye ve dünyanın gözü önünde soykırıma devam ederken Türkiye’ de iktidarda olan AKP’nin eli kolu bağlı bir şekilde olayları seyretmesi vicdanları sızlatıyor"

Allah insaf, merhamet versin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Şanlıdağ Arşivi